Cajsa Warg kokar soppa; man tager vad man haver.
Lite grönsaksrester av olika slag som ligger och skräpar i kylen? Soppa såklart!
Jag hade en sötpotatis, en purjolök, en påbörjad fänkål, chili, ingefära och vitlök. Och i frysen en halv påse blomkål.
Skala, skölja, bita, pressa och riva; fräs i stor kastrull. Salt, peppar och lite curry. I med en förpackning kokosgrädde och späd upp med vatten så det nästan täcker grönsakerna. Låt koka under lock i en kvart till grönsakerna är mjuka, mixa sedan så den blir hyfsat slät. (Hit kan man förbereda; låt den svalna och ställ in i kylen. Mognar bra till nästa dag! Och soppmiddagen är lätt fixad.)
Vid servering:
Om den är för tjock späd med vatten/buljong till lämplig konsistens. Låt den koka upp och puttra en stund. Smaka av med citron/lime och fisksås.
Mixa persilja, olivolja och lite salt till en grön olja. Gör mönster i soppan! Jättelätt - men mitt mönster blev snyggare när jag åt portion nr två, hehe.
För mera proteiner, servera med till exempel stekt marinerad kycklingfile eller räkor eller lägg i bitar av torsk som får gå klart i soppan. Eller varför inte kokt, hackat ägg i och fröknäcke med ost bredvid?
Jag serverade med kyckling och en gnutta gräddfil. Blev rätt mycket soppa, hehe, så vi äter den på torsdag också men då med räkor!
Åh, då gott med soppa! :)
SvaraRaderaHa en toppen dag!
kramar!
//Lana
Ja, jag gör soppa alldeles för sällan! Ofta både billigt och gott!
RaderaKram/M