I lördags gjorde jag en medelhavsinspirerad middag, bakade också foccacia-brödet till den.
Som tillbehör till köttet gjorde jag varma tomater - ibland är det gott med varma grönsaker - och ett broccolimos med soltorkade tomater.
Allt var mycket gott ihop!
Varma tomater 2 pers
2 tomater
Balsamvinäger
Flingsalt
Smör
Halvera tomaterna och lägg i en liten smord ugnsform.
Ringla balsamvinäger över och strö över flingsalt.
Lägg en klick smör på varje tomat.
Baka i ugnen, 175 grader, ca 25-30 minuter. Servera varma.
Broccolimos, 2 pers
1 broccolistånd
Vatten, salt
2 dl riven ost
5 st soltorkade tomater (torra), strimlade
2 msk finhackad färsk basilika
1 pressad vitlöksklyfta
Rivet skal (zest) av en halv citron
Ansa och bryt broccolin i bitar. Koka i lättsaltat vatten till den blivit mjuk, låt den rinna av och mixa till mos.
Blanda riven ost med soltorkade tomater, basilika, vitlök och citron.
Rör ned oströran i broccolimoset. Smaka av med salt.
Idag blir det en skärgårdstur med goda vänner och lunch på båten.
Varma tomater måste jag göra snart igen. Man glömmer bort vissa maträtter och det är tur att man kan bli påmind.
SvaraRadera