onsdag 29 augusti 2012

Blomkålsmos med färg...

Svårt att förstå att jag inte åt blomkål i mitt förra liv! Nu äter jag ju kålprodukter så det sprutar ur örona!

Ramlade över olikfärgade blomkålar häromdagen. Valde till sist ut grön och orange, fanns lila också. Tänkte att den oranga skulle vara snygg till mos.


Orange blomkålsmos 4 pers

1 huvud blomkål (går bra med vilken färg som helst!)
Tre soltorkade tomater, strimlade (jag använder torra, inte inlagda i olja)
150 gram äkta fetaost

Salt, peppar

Skölj blomkålen och dela i mindre bitar. Lägg blomkålen i en kastrull med vatten så det precis täcker och koka upp. Låt sjuda ca 10 minuter till den mjuknat. Låt den rinna av ordentligt.

Mixa den med mixerstav. Blanda ner fetaosten och mixa igen.

Smaka av med salt och peppar. Blanda sist i tomaterna. Värm i kastrull eller i mikrovågsugn innan servering.

Nu blev ju inte moset orange som jag hade hoppats. Snarare gult. Jag såg redan när jag kokade blomkålen att den bleknade i färgen och sedan hade jag i fetaost och det gjorde moset än ljusare, hehe. Men lite fint blev det.


7 kommentarer:

  1. Kul med lite färg på blomkålsmoset!! Blir säkert jätteläckert med den ljusgröna och den lila varianten också! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Ja den lila måste jag prova. Gillar ju kontrastfärger på tallriken så det måste serveras till något...rött? Grönt?
      /M

      Radera
  2. Kul med färgad blomkål. :-)
    Vi äter också mycket kål. Sonen gillade det inte alls förr, men nu börjar det gå bättre. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att han börjar tycka om det. Övning ger färdighet! /M

      Radera
  3. Svar
    1. Hej! Ja vi äter blomkål på längden och tvären här hemma! /M

      Radera
  4. Vilken färgklick! Ser så gott ut!
    Kram C

    SvaraRadera