Så var jag tillbaks på jobbet. Blev en rivstart; planeringsdag på förskolan så vi var tre kockar som lagade lunch till alla pedagoger. Eftersom vi alla haft semester och vi därför fick gå och handla i en "vanlig" mataffär så blev det en vegetarisk buffélunch med lasagne, taboulleh, rostad vitkål och blomkål och två såser. Och vanligt bröd...som jag bakat (mitt absoluta favoritintresse i mitt gamla liv!)
Nästan direkt efter jobbet åkte jag till Friskis och körde ett medelpass. Helt slut. Efter middagen bestämde jag mig för att slappa i soffan - för det gör jag nästan aldrig - och vid nio gick jag upp och la mig...
Åt fisk till middag sista dagen på semestern; vi grillade små regnbågsfiléer och till det gjorde jag en guacamole och grönsaker i ugnen. Mycket gott.
Blanda grönsaker du gillar, tänk bara på att allt ska bli klart samtidigt
Hackad guacamole 4 pers
2 mogna avokado
1 lime, zest och lite saft
1 röd chili, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
Flingsalt och svartpeppar ur kvarn
Skala avokadon och skär den i mindre bitar. Zesta limeskal över och pressa i lite saft (spar limen som blir kvar, den är god att slänga med i ugnsgrönsakerna). Blanda med chili och vitlök, smaka av med flingsalt och svartpeppar.
Grönsaker i ugnen 4 pers
1 broccolistånd
1 knippe sparris
1 knippe salladslök
300 gram små tomater
1 citron (och 1 lime, från guacamolen)
Flingsalt och svartpeppar ur kvarnen
150 gram getost
Sätt ugnen på mellangrillvärme.
Förväll broccolibuketterna 5 min. Om du vill kan du även förvälla sparrisen någon minut, men de tunna brukar jag ha som de är. Dela på sparrisen och salladslöken. Lägg allt utom citron och getost i en väl smord/oljad ugnsform. Dela citronen i klyftor, pressa ur lite saft över grönsakerna och låt sedan klyftorna ligga med i formen. Använd även limen från guacamolen om du vill. Salta och peppra. Blanda om allt och sätt in i ugnen, 10 minuter.
Ta ut formen, höj grillvärmen något. Smula över getosten och låt formen gå 5 minuter till.
Blir väldigt gott med getost, den är så god varm
Snygg guacamole, god till det mesta...
Mums vad gott! Kanonbra recept på guacamale! Perfekt för mig som äter mejerifritt!
SvaraRaderaHa en toppen dag!
kram kram
//Lana