Ibland lyckas jag bättre än vad jag tänkt med maten. Ett bra exempel är när jag skulle laga kycklinglever häromdagen. Vi råkar vara sväldigt förtjusta i lever på Lilltäppan. Klassiskt är äpple och curry, men just då kändes det tråkigt...en tanke på en upphottad version tog fart i min hjärna och så blev den här varianten till. Det blev så gott så vi lät när vi åt, alla tre, ni vet, mmm, ååå, aaa, mmm osv. Kul. :)
Kycklinglever à la Asien, 4 pers
450 gram kycklinglever
1 äpple
1 paprika
1 röd lök
1/2-1 msk röd currypasta
1 msk fisksås
1/2 msk sojasås
400 ml kokosmjölk
Finhacka paprika och rödlök. Riv äpplet grovt på rivjärn, skalet kan vara kvar.
Skär levern i mindre bitar.
Fräs paprika, lök och äpple i smör eller kokosfett, tillsätt currypastan och rör om.
Tillsätt levern, sojan och fisksåsen. Fortsätt fräs till allt fått färg, tillsätt kokosmjölken.
Låt allt koka 10-15 minuter eller till dess att levern är genomstekt.
Vi åt blomkålsmos till, det är alltid gott, men stekt vitkål/zucchini hade passat bra också. Eller förstås blomkålsris!
Det här receptet sparar jag! För det är precis recept som är skapat speciellt för mig!?! :)
SvaraRaderaJag älskar också lever! Det är såååå gott och nyttigt!
Jag brukar också göra leverbiffar... :)
ha en fin kväll!
Kram kram
//Lana
Lana: jag tänkte på dig när jag åt det, måste varit kokosmjölken! Fattar inte att jag inte använder det oftare, gillar ju det jättemycket!
SvaraRaderaÅ leverbiffar det var längesedan jag åt! Gjorde det ofta när barnen var små! (hela min familj gillar lever)
Kram /M