VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

söndag 16 mars 2014

Hej igen...viktstress och frukostrullar

Ett längre uppehåll har det blivit. Har bara fallit sig så, kvällarna har varit upptagna med annat, både viktiga saker men också en del tv-tittande... Har också fixat med en femtioårspresent till kommande helg och shoppat ovanligt mycket kläder; fem plagg varav två ska användas på festen.

Matlådor
Mitt system med att ha matlådor är väldigt praktiskt för sådana här tillfällen när inte tiden eller orken finns för middagar! Ett gångjärn till vår lilla frys gick sönder, dörren gick stänga men med en ordentlig tryckning. Föranledde därför en röjning i frysen och den var knökad och innehöll alltså matlådor i parti och minut, hehe. 

Viktstress
Var också upptagen med Mia Skäringers reklam för Proviva, tar mycket tid läsa på nätet. Vad har jag att säga om det? Jag håller definitivt med henne om den vansinniga bantninshysterin och de sjuka idealen som unga (och gamla) flickor vill följa. Men blir galen på hennes generaliseringar och detta eviga snack om att det "bara" är att röra på sig mer och äta mindre. Tjolahopp, sätt skuld på alla överviktiga bara. Spring mer. Tjena. Men jag undrar också vad det är som gör många så vansinnigt galna i sin syn på LCHF? Är det för att vi mår så bra? Jag har hellre två babybel än en 200-grams mjölkchokladkaka i väskan...

Måttstress
En annan grej som kom upp häromdagen var studien om midjemåtten som skulle minska risken för hjärtrelaterade sjukdomar. 70 cm för kvinnor? Till vilken längd då? Vi är ju olika långa, jag känner kvinnor i längd allt från 158 till 180, ska alla ha samma midjemått? Och hur ska vi banta då..?

Mat då?
Ja, visst har jag lagat lite mat men inte mycket...enkel wok en kväll, dessertostar en annan kväll, gryta den tredje. Och en kalasfiskgryta med egen fond som blev så mycket av att vi åt den flera dagar..! Det blir recept på den senare.

Frukostrullar
Provade en ny slags macka i går till frukost. Ingen nyhet i LCHF-kretsar men jag är ju lite bakom ibland och fattar sent...och jäklar i min lilla låda vad mättande de var...åt först mitt vanliga ljumma ägg med smält smör och sedan gjorde jag tre rullar till kaffet men orkade knappt två! 

Ost, smör och skinkrullar. Mättande saker. Skinkan är utan socker och innehåller bara ett e-nummer och jag köper den ibland. Försöker att inte äta alltför mycket charkprodukter och ransonen måste även räcka till bacon och en och annan plocktallrik! 

Och så har jag läst den här! Jag har tjatat om det förr men jag tycker hon är Sveriges bästa deckarförfattare! Detta är hennes femte om Alex Recht och Fredrika Bergman. Läs gärna! 

4 kommentarer:

Mitt liv som fru L sa...

Mia Skäringer tycker jag är bra på många sätt...men att uttala sig om kost och hälsa...Hmm inte hennes bästa uttalande direkt! ;)
Jag håller med dig i det DU skriver!

Mått...! Jadu så har jag också tänkt! Konstigt!

Måste köpa Kristina Ohlssons senaste bok...de är riktigt bra! Carin Gerhardsen, Linwood Barclay, Jonas Moström, Hans Koppel och Karin Alvtegen skriver riktigt bra deckare också! Bara ett litet tips sådär! :)

Ha en fin dag!
Kram C <3

Svetlana Driagina sa...

Håller också med om det du skriver om Mias inlägg. Viktstress är aldrig bra, men alla har rätt att äta så som man vill!

Kramar!
//Lana

monkan sa...

Tack för boktipsen! Snart sommar och semester och då läser jag massor!
Kram

monkan sa...

Precis!
Kram/M