VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

lördag 8 februari 2014

Furniture & Light fair och lite vego

Idag har jag och maken besökt Stockholmsmässan för att få inspiration till vår kommande flytt i höst. Det var rätt mycket offentlig miljö-design men ena hallen hade mer för oss vanliga dödliga, hehe.

Soffbord och knoppar
Hittade stora knoppar att fästa på väggen och där jag skulle kunna hänga till exempel mina hattar på! Sådana ska beställas till hösten. Nöjd. 
Vi förälskade oss också i ett vansinnigt fint soffbord från Småland och pratade länge med designern. Ett sådant vill vi ha men jag har inte vågat kolla priset....

Tyg
Snubblade över några Monkantyger det första jag gjorde på mässan och fick adress till återförsäljarna här i stan och på nätet; härliga mönster och både tyg, plädar och plastmattor. 
Så vi är nöjda med mässan, blev nog så inspirerad som jag tänkt mig.

Blommor
Med så mycket inspiration i lilla huvudet var jag därför tvungen att köpa nya blommor till fönstrena i vardagsrummet eftersom julstjärnorna nu torkat färdigt... Nöjd, gröna växter. Blev rätt bra. (Jag och blommor är inte riktigt kompatibla. Jag missköter de men inte av elakhet utan av...glömska? ointresse?) Blev lite tulpaner också. De kan jag klara.

Vego
Försöker laga lite nya vego-rätter emellanåt. Både som tillbehör eller huvudrätt. Häromdagen stekte jag broccolibiffar med halloumi. Köpte en kokbok till jobbet; 52 vegetariska dagar. Full av kolhydratstinna rätter, varenda kött- eller fiskbit var ersatt av någon snabb kolhydrat...men ett (1) recept passade Lilltäppans fru...så jag tog bort ströbrödet och potatisen...

Broccoli- och halloumibiffar

250 gram broccoli
200 gram halloumi
1/2 dl pofiber
2 ägg
Svartpeppar ur kvarn
1 tsk var av torkad oregano, basilika och persilja

Skär broccolin i mindre buketter och skiva stjälken tunt.
Koka de mjuka, skölj i kallt vatten och låt rinna av.
Hacka den kokta broccolin i små bitar.
Riv halloumiosten grovt.
Blanda allt i en bunke, tillsätt kryddor, ägg och pofiber.
Rör ihop och låt vila ca 10 minuter.
Hetta upp en stekpanna med smör, klicka små klickar av smeten, platta till, fös ihop lite och stek de gyllenbruna på båda sidor. 
Inte helt lätthanterlig smet men små klickar gick bra till slut! Och en stekspade och en lilleman för att vända dem. 

Men ack så goda!

Ät de som huvudrätt till en matig sallad med ägg och en örtmajonnäs.
Eller som tillbehör till kött och sås. Lika gott vilket som!



Instagram
Jag finns på Instagram och heter tantmonkan där. Jag är privat, dvs jag behöver godkänna, det för att i början fick jag så många konstiga följare...men Ni fär gärna följa mig!

Sköt om er

6 kommentarer:

Marja Folcke sa...

Vad kul med mässan! Och biffarna ser mycket goda ut :)

http://bakasockerfritt.se/

Svetlana Driagina sa...

Härligt med inspiration på en sådan mässa! :)
De här biffarna/plättarna låter jättegott! Älskar halloumiost!
Kram kram
//Lana

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Haha, jag läste fel först "broccoli- och hallonbiffar"... det hade nog varit en konstig kombination. :)

Halloumi låter bättre, ser smarrigt ut!

Kram

monkan sa...

Ja ibland är mässor kul! Trött i bena bara! ;)

monkan sa...

De var jättegoda, knapriga och dom sagt, halloumi är aldrig fel!
Kram/M

monkan sa...

Kanske hallon i sommarsallad med halloumi? :-)