VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

söndag 23 februari 2014

Pulled beef

Så blev det pulled beef även här på Lilltäppan. Mer av en slump faktiskt; anledningen var att jag ramlade över krav-högrev och då blev jag tvungen köpa det! (Inte alltid det finns "mindre ädla" styckningsdelar, kravmärkt, tyvärr.) Har tidigare - på jobbet faktiskt, till barnen - gjort pulled pork Afelia ur Birgitta Höglunds kokbok "Långkok för LCHF och Paleo"  och nu använde jag mig av samma kryddmarinad och det passade kanon! Fast det förstod jag...

Nu ska högreven marineras, från förmiddag till förmiddag! In i kylen bara. I bakgrunden skymtar "Långkok för LCHF och Paleo av Birgitta Höglund". Läs min recension av den här.
Intresserad av kokboken? T ex här kan du beställa den. Och snart är det sommar och grilldags. Nu finns Birgittas grillkokbok på rea. (Den ska jag köpa)

Pulled beef Afelia 4 pers 

8 hg högrev i bit, gärna Krav
1 dl rödvin
1 stor, röd lök
6 vitlöksklyftor
1/2 dl kallpressad olivolja
1 msk krossade korianderfrön
1 tsk torkad timjan
1 tsk grovmald svartpeppar
1 tsk kanel
Ca 1/2 msk salt

Skär rödlöken i smala klyftor.
Halvera vitlöksklyftorna.
Rör ihop alla ingredienser till marinaden. 
Ta två dubbla plastpåsar, häll i marinaden och lägg ner köttet.
Knyt ihop påsen och se till att marinaden kommer runt köttet.
Lägg påsen med köttet i en bunke och låt marinera i kyl minst 12 timmar.

Sätt ugnen på 125 grader.
Lägg ner kött och marinad i en gryta med lock.
Ställ in i ugnen, nedre delen, och låt stå runt 6 timmar. 

När du serverar, dra isär köttet, blanda med marinaden som blivit sky. 

Isärdragen (pulled) högrev. Skyn ska över också men jag tog bilden först, hehe, ser snyggare ut...


Vi åt cole slaw och oopsies till. Alltså jag gillar sådant här kött! Mums!

Bröd utan mjöl


Oopsies hade jag aldrig gjort förr..! En del vispande, men enkla ingredienser och rätt gott faktiskt. Men man bör äta de nygräddade. (Har provat frysa in de som blev över, få se om det funkar.) 

Oopsies 6-8 st

3 ägg
100 gram färskost
1/2 tsk vinäger 
En knivsudd salt

Sätt ugnen på 150 grader.
Separera äggulorna och äggvitorna. 
Rör ihop gulorna med färskosten.
Vispa äggvitorna med vinäger och salt till hårt skum.
Vänd försiktigt ner äggula/färskostblandningen i äggviteskummet. 
Klicka ut ca 8 klickar på bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda direkt i mitten av ugnen ca 25 minuter.
Servera så fort de svalnat.

Instagram
Jag finns på Instagram och heter tantmonkan. Följ mig gärna!

Sköt om er!

6 kommentarer:

Svetlana Driagina sa...

Det är så otroligt gott med pulledbiff! Gjorde sådan förra vecka med tacokrydda! Uppskattades av alla i familjen!
Ha en underbar dag!
Kram kram
//Lana

monkan sa...

Ja, det är gott och mört!
Kram/M

birgittahoglundspaleo sa...

Så roligt att min Afelia blivit uppskattad även av barnen, den är ju annars rätt "vuxen" i smaken.
Tack för att du skrev om mina böcker :)

Fröken Nilsson sa...

Har en pulled beef på gång just nu med lite av varje i, hoppas det blir ätbart ;)

monkan sa...

De åt riktigt bra! Fast det gör de ofta! ;)
/M

monkan sa...

Det blir säkert gott!
Krsm/M