VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

måndag 10 februari 2014

Ny vecka

Ja, håhåjaja, måndag. Snart är det fredag. Tycker verkligen att dagar och veckor springer iväg. Kul i och för sig om jag tänker på att jag vill flytta, helst nu, men...fick alldeles för mycket idéer på mässan i helgen nu snurrar inredningsidéerna i Monkans lilla huvud, hehe. Borde koncentrera mig på nuet istället. Vi har en källare som ska målas. Bland annat.

Bio i morgon
I morgon tänkte vi gå och se Hundraåringen, direkt efter jobbet. (Hmm. Borde vi inte fixa källaren..?) Jag gillade boken och tror nog att filmen är bra. 

Lever
Blev kycklingleverstuvning med champinjoner och grädde till middag idag. Serverade ostpajer till och gjorde sallad på fat. Har fått så på restaurang ibland och det är rätt gott äta salladen separat. Kokade ihop lite balsamvinäger, ringlade över, olivolja förstås, lite flingsalt och rostade cashewnötter och pumpakärnor över. Enkel lyx!

 Grönsallad; ruccola och spenat, med balsamsirap, olivoja och flingsalt och toppat med rostade nötter.

 
Det doftar kanel...
Tog just ut en kaneldoftande moussaka ur ugnen. Det doftar ljuvligt. Den ska vi äta på onsdag och då har den satt sig och kommer smaka bäst! (Vi har dessutom börjat planera sommarens Greklandsresa...)
Moussaka klar för ugnen med gräddig kanelsås. 

2 kommentarer:

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Spännande med bio, berätta vad du tyckte. :)

Trevlig helg!

Kram Erika

monkan sa...

Jag gillade "Hundraåringen". Den var inte lika uttömmande som boken, men jag skrattade högt flera gånger! Helt klart sevärd.
/M