Har inte gjort värst många knop efter jobbet denna vecka (därför knappt några blogginlägg) men tack vare att jag ansträngde mig i söndags och lagade mat så har middagarna gått som hejsan!
Hmm. Först sallad, ruccola, sedan gurka och tomat, sist den grillade paprikan. Balsamvinäger och olivolja. Salt och peppar. Och sist lite hackade paranötter. Lyxsallad till laxpaj!
I måndags åt vi moussaka, ja, hmm, i tisdags med (och resten i frysen), igår blev det köttfärsbiffar och faktiskt slängde jag ihop en rättikagratäng till dem - det var länge sedan! Dagens middag blev de tre sista laxpajerna, de andra har jag klämt till frukost tre morgnar i rad!
Till laxpajen blev det en sallad med grillade paprikor. Det är så gott, paprikornas sötma kommer fram när de grillas.
Grillad paprika
Sätt ugnen på hög grillvärme.
Skölj paprikorna och kärna ur dem.
Dela de i fyra fem bitar och lägg de med utsidan upp på en bakplåtspappersklädd plåt.
Pensla rikligt med rapsolja över och grilla de i ugnen till skalet börjar svartna en aning. Det kan ta mellan 10 och 20 minuter beroende på ugn.
Ta ur plåten, låt svalna en aning, flytta därefter över paprikorna i en plastpåse och knyt ihop.
När de svalnat så går det lätt att dra av skalet!
Skär i mindre bitar och blanda i salladen.
Från ugnen; nu ska de läggas i en plast(frys)påse till de går skala.
Skalade, grillade, söta paprikabitar förgyller vilken sallad som helst.
Instagram
Jag finns på Instagram och heter tantmonkan. Följ mig gärna!
Sköt om er!
2 kommentarer:
Trist med efterhängsna förkylningar. Då är det skönt att bara fixa något snabblagat.
Jag har aldrig grillat paprika själv, men nu blev jag sugen på att prova.
Trevlig helg!
Kram
Ja, det är trist!
Det är väldigt gott med paprikorna!
Kram/M
Skicka en kommentar