VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

måndag 5 november 2012

Vacker och god sallad

Häromdagen lagade jag indisk mat, ur (kolhydrattidningen) Allt om Mat. David Batra (skådisen/komikern) har gett ut en indisk kokbok och nu var några rätter presenterade där. Jag gillar ofta indisk mat men det är sällan jag lagar det själv. Det är ofta en hel del pyssel och runt hundra ingredienser...

Det var det här också men jag hade allt hemma utom gröna kardemummakapslar, det hittade jag på Söderhallarna, en påse för sextio kronor. Japp. Många kapslar var det i påsen och jag skulle ha fyra (4) i receptet. Nåja, tror de går använda som glöggkrydda också. Receptet skriver jag inte av, hehe, men däremot salladen vi åt till.

I originalet skulle allt grillas, även grönsakerna till köttet och sedan var det ris till såklart! Jag slängde in grönsakerna i ugnen och tillsatte sedan vitkål. Det här är en varm sallad som passar till allt, skulle jag påstå!

Varm sallad med vitkål, 4 pers

2 paprikor
2 rödlök
strimlad vitkål, lagom mängd...(jag hade ett spetskålhuvud jag använde)
salt och peppar
rapsolja

4 tomater
2 citroner
smör


Kärna ur paprikan och skär den i ganska stora bitar.
Klyfta rödlöken.
Lägg paprika och lök i en ugnsform, salta och peppra och vänd runt med rapsolja. Grilla på grillvärme i ugnen till de börjar få färg. Ta ut formen och vänd ner vitkålen, låt gå en stund till i ugnen.

Halvera tomaterna och citronerna. Stek de med köttsidan ner i smör i en stekpanna till de blir lätt bruna och mjuknar lite. (Detta var fantstiskt gott!)

Servera till kött, kyckling, fisk eller vegobiffar.

Mitt fyndfat från i somras (ett av alla...) för tretti kronor. Men visst är det en vacker sallad - eller är det fatets förtjänst..? Väldigt gott var det i alla fall!


Nu hägrar strax min tevekväll och en god kopp kaffe i soffan; men först ska jag baka ett frukostbröd!

3 kommentarer:

Mitt liv som fru L sa...

Jag måste ta och komma iväg på nån loppis och fynda fina fat. Jag tycker om mixen av nytt och gammalt. Ska nog dra i väg med min mamma, hon är galen i loppisar och Myrorna... ;)

Kram C

monkan sa...

Jag älskar loppisar; dessutom jobbar jag bredvid både Myrorna och Kupan/röda korset på Söder, det blir ett besök nästan varje lunch...
Kram /M

Sonja Kidron sa...

Mm, vilket gott tillbehör!
Låter helläckert!
Ha en härlig tisdag!
Kram Sonja