VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

söndag 29 september 2013

Shopping och lamm till middag

Shop til you drop
Lördagen ägnades till största delen åt shopping. Makens väl använda byxor var på fallrepet och sina höstskor slängde han i Skottland...själv behöver jag alltid något nytt eftersom jag aldrig har något att sätta på mig. Hehe. Hade en del rabattkuponger som kom till användning - ibland hinner jag inte använda mig av alla erbjudanden som kommer, för det mesta slängs de eftersom de gått ut i datum.

Två par byxor och snygga skor till maken, ett par byxor, två klänningar/tunikor och en tunn inomhusjacka till hans fru. Nöjda blev vi båda två!

Hungriga
Med en sådan lyckad shopping bör ju middagen också lyxas till. En finvinare åkte fram och utifrån den så bestämde jag middagen. Och jag gjorde den på enklast tänkbara sätt. 


Lammfilébitar som ska ner i stekpannan och en finvinare står bredvid.

Lammfilébitar i dragongräddsås serverad med västerbottenostpaj och sallad

Hade fyra lammkotletter i frysen som jag tinat i kylen. Jag skar bort benet för vi var hungriga...och det går lite fortare...men benen kan om man vill steka med; ger bra smak till såsen.
Saltade och pepprade bitarna och stekte de i smör. Över med torkad dragon och på med grädde. Puttra till köttet är som du vill ha det, vi äter gärna lammfilé aningen rosaröd. 

Servera med ostpaj. Lätt som en plätt!

Gott. Ostpaj är en bra ersättning för till exempel potatis! Gott till kött. Den här gången var det extra lyx och smak för jag hade västerbottenost i pajerna. Mmm.


Så här fint dukar maken! 

Vinsnobb..?
Och vinet till var såklart väldigt gott; än har vi inte blivit besvikna på vinerna från Vinlådan. Och snart kommer en låda till. Ärligt: till och med vi har svårt hinna med dricka upp allt...men vi jobbar på det! Och jag är så snål på finvinerna att jag bara bjuder det till sådana som har vett uppskatta ett dyrare vin...

Om ett år
Idag tog vi en lång promenad och vi tog den bland annat förbi vår nya lägenhet. Det går undan nu, sex våningar, ska bli åtta och vår lägenhet är på sjuan. Vi tror att vi kan se den utifrån om kanske två veckor. Det är spännande följa husbygget! Vi längtar men inser också att vi har så vansinnigt mycket att röja och fixa med så vi tackar för tiden vi har på oss!

2 kommentarer:

Svetlana Driagina sa...

Så roligt med helt sprillans nytt boende! :)
Kul med shopping också! Jag har återigen köpstopp fram till New York...
Ha en fin kväll!
kram
//Lana

monkan sa...

New York? Det skulle nog få mig till ett köpstopp oxå!!!!

Kram/M