VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

onsdag 20 november 2013

Fläsklägg med sötpotatis

Har så här på hösten längtat efter fläsklägg. Ända sedan jag gjorde ett mos på sötpotatis i höstas för jag kände då att det borde passa. Är lite restriktiv mot rotfrukter även om jag tillsammans med mat i t ex en middag kan äta liite utan att trigga igång sötsuget.

Läggen kokade jag på måndagkvällen - det tar några timmar - och vi åt de dagen efter. 

Sötpotatis- och blomkålsmos, 4 pers

2 lagom sötpotatisar
1 påse fryst blomkål
200 gram färskost
Salt och peppar

Skär sötpotatisen i små bitar.
Koka de tillsammans med blomkålen till allt är mjukt.
Häll av kokvattnet och låt rinna av en stund.
Mixa.
Blanda ner färskosten, mixa ev lite till, smaka av med salt och peppar.

Det var längesedan vi åt fläsklägg och det var precis så gott som jag kom ihåg det! Passade fett bra ihop med sötpotatisen söta smak! Husmanskost när den är som bäst. Nöjd.

5 kommentarer:

Fröken Nilsson sa...

Smart att blanda blomkål o sötpotatis för annars tror jag att just ett mos hade triggat mig rejält.....fläsklägg ja det är något jag vill testa göra men inte kommit mig för än ;)

monkan sa...

Det är lite så jag tänker, för jag är rätt försiktig med rotfrukter! Fast vad är sötpotatis? Hmm. ;)
Lite sötpotatis är ok för mig iaf, morot är värre.

/M

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Jag har fortfarande inte provat sötpotatis! Alla använder det just nu tror jag. :-)

monkan sa...

Hett! ;)
Jag var två år efter alla andra med pulled pork, så...

Kan ju inte ligga på topp jämt!
;)

Kram/M

Svetlana Driagina sa...

Vad gott det låter! :)
Och jag har fortfarande in provat sötpotatis... ;)
Kram kram
//Lana