VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

tisdag 17 juli 2012

En båttur i Skärgården

Båten firade 100-årsjubilem

Måndagen bjöd på ett ganska skönt – lite blåsigt – sommar/semesterväder. Sex vänner var vi som åkte Skärgårdsbåt till Hålludden/Gustavsberg och tittade på den nya konsthallen Artipelag. På väg hem så åt vi sen lunch på båten och därefter blev det ett glas på stan – fortfarande eftermiddag – innan vi åkte hem.

Båtturen bjöd dessutom på (förmodligen) sommarens höjdpunkt med den guidning som följde med båten. Den kvinnliga guiden visade sig inte vara särskilt bra på engelska och gjorde en och annan direktöversättning. Våra öron spetsades redan i början när hon skulle översätta sjöman… (sea-men, semen betyder sperma…) och sedan var det bara att lyssna! Och det vet vi ju alla att Djurgården blir Animal garden, eller hur? Och visst har vi besökt Feather Islands? För att inte prata om hur invecklat det blev när hon skulle förklara vad Danvikstullshem var för slag vårdinrättning. Eller när hon berättade om inlandsis och landhöjningar.

När vi klev av sedan så tackade folk för guidningen. Det gjorde vår käre D också – tittade henne rakt i ögonen och sa: ”Tack för en trevlig guidning!” medan vi andra fick skärpa oss för att inte skratta… Taskigt, men delvis sant, för vi hade trevligt!

Insprängt i skogen ligger denna glasbyggnad, nåbar både från vatten och land

Två utställningar pågick, vi tittade på den ena, fotografier av Candida Höfer. Ja, sevärd.

Någon gång i framtiden ska vi åka dit och äta, lunch eller middag . Jag råkade dessutom se att de ska servera surströmming där i augusti!!!

På båten serverades smör i bitar med lite flingsalt på – gissa om det var gott! Det kommer nu att serveras varje måltid här hemma…

Själklart hade vi kameran med, den glömdes bort, japp, men några med fånen blev det, bilderna är kanske inte de bästa, men...

Inga kommentarer: