VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

fredag 13 juli 2012

En god sallad

Det är skönt ha semester – dagarna har dock en tendens att springa iväg… har stationerat mig i syrummet (lägger beslag på en del andra rum också, typ vardagsrum och kök…) och lyckats vara en aning kreativ; so far så har jag sytt den röda klänningen och en svart linnekjol. Blusen är snart klar – den var lite pysslig! Linnekjolen gillade jag skarpt i modellen, det blir förmodligen någon till av den, ja, fast i ett annat linnetyg jag har liggande. Arbetar inte direkt i turbofart, men det är å andra sidan ganska skönt. Det tar några dagar att landa och nu när jag kommit igång i syrummet vill jag inte sluta. Idéerna poppar upp allt eftersom. Innebär också en del sitta och titta i sy-tidningar. Hehe. Så om det inte blir sol- och badväder i helgen så fortsätter jag sy!

Men… i och med mina kreativa dagar så… middag? Skickar sms till maken: ”Kan du handla det och det?” (Jag har ju liksom semester…) och sedan får jag röra ihop något enkelt och med mestadels rester. Väldigt, väldigt bra för kyl och frys som sakta töms

Igår bad jag maken handla en grönsallad, han köpte mache-sallad, det är en riktig god sallad! För i kylen fanns getost och lite andra grönsaker och i frysen låg de två sista tekakorna som jag gjorde efter Erikas recept. Och det blev en ruskigt god sallad! (Ibland blir jag själv förvånad, hehe!)

Glasfatet som salladen tronar på är ett fynd från Kupan för hela 25 kronor...

Sallad med getostbröd och aioli 2 pers

1 påse machesallad (65 g) eller valfri
2 tomater
½ gurka
1 paprika
Lite rödlök
Balsamvinäger, god olivolja

100 gr getost (jag hade färdigskivad, förp med sex små skivor)
2-3 brödskivor

Aioli-dressing 2 pers

½ dl majonnäs
½ dl färskost
1 vitlöksklyfta, pressad
Cayennepeppar
(ev lite pressad citron)

Skär ut sex bitar ur brödet som passar till getosten. Sätt ugnen på hög (grill)värme. Lägg getosten på brödet och lägg de på en ugnsplåt.

Gör i ordning salladen, jag bygger lite snyggt med sallad först, sedan paprika, gurka och sist tomater och lök. Ett snyggt fat gör det ännu bättre!

Rör ihop aioli-dressingen och smaka av.

Rosta getostbrödet i ugnen, passa noga! När de fått snygg grillfärg, ta ut de och lägg de på salladsfatet. Ringla balsamvinäger och olivolja över. Man kan också ha valnötter med det glömde jag…

Servera med dressingen. Vi öppnade dessutom en halv flaska vin, en Sauvignon blanc. Bra torsdagskväll!

Ibland dukar jag med så här fina tallrikar, Eva från Gefle.

Denna vår sociala katt jamar till någon tar upp och kelar med honom...

4 kommentarer:

Erika - LCHF till vardag och fest sa...

Wow... det där låter jättegott. Måste provas!

monkan sa...

Dressingen blev pricken över! Sommarkvällar passar det med sallad, men man ska ju bli mätt också!

ryskadockor sa...

Salladen låter mycket gott! Nu är ja nyfiken på dina kläder som du sytt! :) Jag brukar också sy, då och då... Kan du inte lägga ut bilderna på klänningen och kjolen? Vilka mönster använder du och var köper du de nånstans?
Ha en toppen dag!
kram kram

monkan sa...

De ligger ute! Återkommer om det andra! 😃