VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

lördag 14 juli 2012

Let´s go nuts

Min eftermiddag igår gick i strulets tecken. Suck. Hade klippt ut två toppar och en klänning i trikå och så strular overlockshelvetet! Syr hur fint som helst i vävt tyg och när jag sätter dit trikåtyget så syr trådarna lite hur som helst...och jag som är totalt oteknisk...och aldrig fattar vad det är för fel trots att jag sytt i hundra år och i femtio på en overlock. Trådspänningar gör mig nervös!!!

Som den lugna LCHF:are jag numera är så bytte jag till tråd i olika färger för att lättare se vilken tråd som gör mest fel, typ, och började gå igenom och vrida på rattar upp och ner och hit och dit. Gick förvånande nog inget bättre men fortfarande lugn och fin så bestämde jag mig för att skjuta upp eländet till morgondagen, dvs idag...

Fredagsgympan gjordes igår tillsammans med maken - månadens presentöverraskning, hehe - och han tvingades alltså till ett baspass på Friskis. Han klarade det bra trots att hans koordination inte alltid är koordinerad och efteråt så fick vi middag hemma hos gympaledaren och hennes man. Det blev en trevlig kväll i deras uterum och framåt småtimmarna cyklade vi hemåt. Tiden går fort när man har roligt!

Frukosten blev därför lite sen idag och jag bestämde mig för att prova en Birgitta Höglund frukost med nötter och smör! I mitt förra liv åt jag inte särskilt mycket nötter - förmodligen inte tillräckligt sött! - nu kan jag faktiskt uppskatta en och annan nöt! Nöttallriken intogs med en kopp kaffe bredvid.

Ser väldigt gott ut tycker jag! Och visst är det en vacker frukostskål?

Nötfrukost 1 p

100 gram blandade nötter (jag grovhackade mina)
20 gram smör i små tärningar
(Flingsalt)
Blanda allt i en skål.

En nöttallrik är ingen snabbfukost, det tar en stund att tugga i sig nötterna! Tyckte först att det var lite sådär men när jag tuggat en stund så var det nästan gott! Ska nog sticka emellan lite då och då med en sådan frukost, tror att jag behöver mineralerna i nötterna eftersom jag ibland har lite kramp i vaden.

Nu ska jag återgå till verkligheten; den eländiga overlocken!

Hoppas det går bättre idag...

...för här ligger två toppar och väntar på att kunna sys ihop.

5 kommentarer:

ryskadockor sa...

Låter spännande med sådan nöt-frukost! :)
Hoppas du grejar det med dina symaskiner! :)
Och tack för tips på hemsidor! :)
Ha en toppen lördag!
Kram

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Vilken rolig frukost, jag som älskar nötter! Är det gott med smörtärningar i? Man står sig nog länge efter den iaf!

http://bakasockerfritt.blogg.se/

monkan sa...

Jag gillar smör...det var riktigt gott! Jag åt bara några ostskivor innan jag fixade middagen!
/M

monkan sa...

Overlocken är grinig med mig! Tar en dag i taget, hehe!
/M

Erika - LCHF till vardag och fest sa...

Jag har varit sugen på att testa nötter med smör, det låter grymt gott. Jag är en nötomat... man äta hur mycket nötter och mandlar som helst. :-)
Ha en trevlig söndag!