VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

tisdag 21 augusti 2012

Hmm...igen...

EN dag till? Är det något i luften eller är det mina månar som korsar varandra på fel sätt? Full av entusiasm (hmm) skulle jag minsann laga till något vegetariskt till middag – gårdagens kalvfärskross var helt glömt.

Klev runt i lilla affären vid Slussen med min ryggsäck på ryggen (brukar ogilla folk som inte tar av den, den är liksom i vägen för andra men något fel är det på mitt huvud, tydligen) och då hade min entusiasm och inspiration försvunnit och jag hörde mig själv sucka över utbudet…inget som passade, nej, inget.

La små plommontomater i korgen. En rödlök. Visste att det fanns oliver hemma (hade rätt!), ok, sådana små cocktailmozzarellabollar till, det blir en god tomat, oliv- och ostsallad. Fanns såklart inte mozzarellabollar. Struntar i dem då. Orka.

Ska jag ha lufttorkad skinka till? Nej, visst ja, vegetariskt skulle det vara. Inne på min femte runda i affären. Drar mig till minnes en sorts potatisbullar fast på blomkål i en av Annas kokböcker. Det kan jag göra, med lite italiensk touch! (Nöjd. I mitt förra liv hade en sådan här runda gett färsk, fylld pasta, lätt creme fraiche och en påse Polly i korgen).

Köper färsk blomkål och cantadouost med örter och vitlök.

På bussen hem hamnar jag vid ett luftutflöde som låter kall luft strömma över mitt ansikte, min hals och min axel och högerarm. Satan vad kallt. Det har å andra sidan inte mycket med mina korsade månar att göra, eller det har det kanske . Om jag får nackspärr av kylan ska jag stämma SL.

Väl hemma är jag mer entusiastisk igen. Ända tills jag inte hittar kokboken. (Slarvmaja – ställ tillbaka kokböcker du använt i hyllan!) Well, så svårt kan det inte vara. Kokar därför blomkålen och under tiden gör jag tomatsalladen, skvätter på balsamvinäger, olivolja och flingsalt. Ser snyggt ut. Sedan mixar jag blomkålen och blandar med cantadouost, riven västerbotten och äggulor. Strimlar lite soltorkade tomater också, skulle ju smaka italienskt. Smakar. Mmm, gott.

Tänker till. Ska ju steka bullar av moset. Tillsätter därför fiberhusk (och då kommer jag på att det var precis vad jag missade igår!) och rör om.

Förmodligen är det något fel på min stekpanna – eller mina månar – för det vill sig inte riktigt idag heller. (Jag steker ju plättar utan problem i den varje morgon?) Nu är jag mer envis än igår och steker och steker och steker, så jag får faktiskt till sist ihop åtta hyfsade blomkålsbullar, fast lite fastnade i stekpannan…

I morgon är det alltså tredje gången gillt. Ska jag lyckas med middagen då eller är mina dagar som gourmetkock räknade?

Åt vi blomkålsbullarna? Ja, jag fräste ungefär samma som igår till grabbarna; ät eller var hungriga...men de var rätt goda, fast…en rejäl köttbit hade suttit fint!

Står i mitt köksfönster, borde ha haft basilika i bullarna också!


Ett annat fönster, vardagsrummet, med nya, rosa blommor. Det andra rosa köpte jag på loppis i somras.1 kommentar:

ryskadockor sa...

Hi, hi! Tredje gången gillt? Kanske behöver du ha en till sådan dag? ;):) Och sen blir det bra och allt ska gå som på räls? ;):)
Blomkålsplättarna låter jätte smaskens! :)
Ha en toppen dag!
Kram
//Lana