VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

söndag 12 augusti 2012

Sista helgen

Nu har jag – eller vi – maken är ju med mig hela tiden, hehe, varit bortbjudna på middag två kvällar. Vi har haft så trevligt!

På fredagen var vi ”på landet” – fast bara en dryg halvtimmes bilväg från oss! – och fick fantastiskt gott grillat med mängder av grönsakstillbehör, allt var lika gott! Där hade de en hund, en boxer, som jag först var lite rädd för, men som sedan blev min kompis…han var sjukt väluppfostrad! Och snygg!

Och igår blev vi snabbt inbjudna på kräftor hos ett par i det område där vi bodde förut (säg inte det här till någon men ibland längtar jag tillbaks dit…)De har en fantastisk trädgård på sin bakgård och igår kunde vi sitta ute hela kvällen, först under bar himmel och sedan under parasoll – inte på grund av sol utan ett sakta regn…

Och nu ska jag berätta något: det stod en skål Polly på bordet hos värdfolket igår. Oj, vad de mumsade. Polly, polly, det godaste som finns, sa J till mig och stoppade tre stycken i munnen. Jag vet. Jag vet. Men jag tog inte en enda. Hade minsann blickarna på den skålen ganska ofta men tog inte en enda! (Och det var förstås för att det var folk i närheten, hade jag varit själv hade det inte funnits en enda kvar. Men det behöver jag ju inte bekymra mig om för jag blev ju aldrig själv. Tyvärr.)

Idag är det då den sista lediga dagen innan arbetet kallar. Och jag tycker det ska bli skönt vara tillbaks. Skönt med vardag, skönt med rutiner, längtar till gympan, hoppas kunna gå på hattkursen i höst. Och på fredag ska jag äta surströmming och helgen därpå ska vi på fest och hösten blir nog bra trots att jag är en sol och sommartjej! Och ingen Polly ska jag äta!


En sådan söt är ju svår att till slut inte gilla!

Kräftor krävfa dessa drycker.

1 kommentar:

ryskadockor sa...

Starkt av dig att inte frestas! Bra jobbat! :)
Jag ska börja på onsdag... ska bli verkligen skönt med alla rutiner! :)
Ha en fortsatt fin söndag! :)
Kram
//Lana