VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

onsdag 6 november 2013

Godaste laxen

Den här varianten av ugnslax har jag haft med förr! Men den här laxen är så enkel och så vansinnigt god! Vi åt den i söndags och till den serverade jag paprikor på saltbädd. Det receptet hittade jag i mitt senaste Myrorna-kokboksfynd "LCHF för tjejer" av Cathrine Schuck (alltså det ska var två prickar över u:et men jag vet fan inte hur man gör!) och Lars-Erik Lotsfeldt. Kanongott!

Målarmästare Monkan
Just nu har kvällarna bestått av måla, måla, måla. Eftersom väggarna i fd syrummet målades vita framträdde fönsterkarmarna i en gulaktig nyans. Förstås. Så nu är de också vita. Av bara farten så har jag dessutom målat klart min gamla höstol - ett projekt jag började på för dryga året sedan. Middagarna har jag löst med att ha färdig mat i kylen. Lagade lite maträtter (laxbiffar, älgfärsbiffar, broccolimos och ostpajer) i söndags, in i kylen och vips! snabba middagar! 

Morot
På fredag förmiddag åker jag och maken till Visby. Fd syrummet klart och vi belönar oss med en Visbyweekend hos goda vänner. Ska bli trevligt, har längtat efter dem flera veckor nu! Och nästa vecka så påbörjar vi nästa projekt: takmålning i vardagsrummet. Ingen rast, ingen ro, tänk vad vi kan gno. Typ, hehe.

Majonnäslax med dill

Bred majonnäs som du blandat med dill på laxen - som du saltat och pepprat - och lagt i en ugnssäker form. Skjuts in i ugnen, 175 grader, 15-20 minuter. Klart. Det går också bra med crème fraiche.

Lade portionsbitar av lax tätt i formen och sedan på med dillmajonnäsen. 

Halverade paprikor på grovt salt i en ugnsform, fyllda med tomatklyftor, vitlök och purjolök. Salt och peppar. Gräddade i ugnen i en halvtimme och sedan tio minuter till med riven parmesan. Vilket vansinnigt gott tillbehör, signerat Cathrine Schuck. Varianter av detta kommer serveras ofta på Lilltäppan!


6 kommentarer:

Mitt liv som fru L sa...

Vad Ni sliter med målningen! Skönt för er att komma iväg till Visby!

Det där paprikareceptet ska jag prova! Lät himlans smarrigt :)
Vill bara säga att jag ÄLSKAR din blogg, så härlig!

Kram C <3<3<3

Unknown sa...

Wow, vad mycket energi ni har! :)
Kul med Visby! (Avis)
Att ugnssteka med majonnäs är alltid gott! Mums!
Ha en fin dag!
Kram kram
//Lana

monkan sa...

Du vet ju att jag tycker du är en gullig människa! <3

Ja paprikorna var en hit!

Det hår så bra måla när man har arbetsbyxor..! ;)
Kram/

monkan sa...

Sover gott på natten..! Hårt arbete...

Lax är alltid gott!

Kram/M

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Mmmm... måste testa att toppa laxen med majonäs och krydda, låter ju jättesmidigt och gott. :-)

monkan sa...

Det är så enkelt och gott!
/M