VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

torsdag 14 november 2013

Grädd- och smörsås

En och annan köttbit slinker ner hos oss på Lilltäppan. Ofta gör jag det enkelt för mig, steker köttbiten och mot slutet så häller jag på grädde och låter allt puttra en stund! Extra gott blir det om köttet rullats i till exempel krossad grön/svart/rosépeppar. Men ibland gör jag såklart "riktig" sås. 

I mitt anteckningsblock hade jag lite slarvigt skrivit ner ett kort recept jag länge tänkt pröva. Vet inte var jag fått det ifrån, Skaldeman? Troligen tänkt till fisk, men jag gjorde med köttkryddning, hehe.

Grädd-och smörsås

Reducera 1 1/2 dl vispgrädde till hälften.
Klicka i 150 gram smör, 1 msk röd balsamvinäger, 1 msk ekologisk gluten- och sockerfri soja, 1 msk tomatpure och 2 msk finhackad, färsk timjan.
Låt smöret sakta smälta, ta kastrullen från plattan.
När smöret smält, vispa såsen/smöret luftigt, gärna med elvisp.

Den blev väldigt god men kanske inte så fluffig som jag tänkt mig. 

Den ser ut som en gräddsås men den består mest av smör! Serverade den med en liten portionsostpaj och tomat- och ruccolasallad. En sådan smarrig fredagsmiddag var det!

Step 
Idag kom jag äntligen iväg på step, två veckor sedan jag var på ett motionspass överhuvudtaget...tänk att det alltid ska vara så svårt börja om efter en förkylning...Anyway, det var hur kul som helst! Nu är jag riktigt duktig och klarar att köra hela passet utan att snubbla! Var helt slut efter...men det är så häftig känsla att kunna och orka. Jag svettas så mitt väldigt raka hår blir lockigt, hehe!

Kommer och går
Lilla sonen har flyttat hem igen. Vi storstädade hans (källar)rum - som blivit "förråd" hmm - igår och nu är han tillbaka! Välkommen en stund till! 

Fredag
Japp, fredag igen. Tycker veckorna går fort...ska försöka gympa i morgon, sedan ska jag laga grekiskt och på lördag ska vi börja gå igenom nästa yt-renovering; furutaket i vardagsrummet ska (äntligen) bli vitt, vitt, vitt! Så till veckan blir det arbetsbyxor på igen!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Ja, veckorna går verkligen jättefort!
Smörsåsen låter gott! Undrar om jag kan ta kokosgrädde istället för vanlig grädde...kanske ska våga testa! ;)
Ha en toppen fredag!
Kramar!
//Lana

monkan sa...

Du får experimentera, Lana! ;)
Det behövdes ingen redning på det här viset, bra!

Trevlig fredag du med!
Kram/M