VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

måndag 7 juli 2014

Mat- tv och köksprylar

Här på Lilltäppan tittar vi inte jättemycket på tv. Sport för det mesta, hmm, och det ger mig utrymme att göra annat! Men ibland hamnar jag framför en och annan deckare och emellanåt ett och annat matprogram! 

Parisköket
Och som av en händelse dök "The little Paris kitchen with Rachel Khoo" upp på min tv-skärm. Har minsann läst om henne och hur hon lagar mat i sitt pyttelilla Pariskök. Den här gången var det - förutom öring och köttgryta - mest socker och mjöl, men köket, vänner, köket! Jag blev helt förälskad i det lilla köket med sitt blåa, marockanska (typ) kakel och vita helkaklade bänkskivor och redskap som hängde ner från taket och de små gaskokplattorna! 

Mitt nya kök
Lägenhetens kök kommer att vara vitt. Vilket inte alls är jag - jag behöver färg - men jag ser det som en målarduk jag kan arbeta utifrån! Ja enbart vitt är lika lite jag som den sterila hem-miljö vi lever i just nu, trots färg på väggarna. Ska hålla det så här sterilt till köparnas besiktning är över, sedan ska jag fram med mina färger igen! Och prylar. Om jag hittar de..! 

Men Parisköket gav mig mycket inspirerande idéer, en del nya faktiskt. Vill flytta nu!

En inte så färgglad pryl
I många år har jag velat ha en Kitchen Aid köksmaskin. Jag är lite av en prylbög, som det så fint heter, hmm. Och en sådan lattjo liten pryl har i alla år stått högst upp på önskelistan utan att hamna på min bänk. Till nu. För en kväll för ett par veckor sedan så beställde jag en. För att jag är värd det, hehe. Om vi skulle ha bott kvar i huset hade jag självklart beställt en turkos eller limegrön så den passat tapeterna men nu blev det en mattsvart till det vita köket som inte är färgsatt ännu! 

Min nya. Provat den flera gånger. Mycket, mycket nöjd. Har köttkvarnen till också. När vi är på plats i lägenheten ska korvhorn köpas till. Att köksprylar kan skänka sådan tröstande tillfredsställelse! 

Instagram
Jag finns på Instagram och heter tantmonkan. Följ mig gärna!

Sköt om er!

2 kommentarer:

Svetlana Driagina sa...

Grattis till att huset är sålt! :)
Den här prylen har jag också hemma, är såååå nöjd med denna investering!
Kam kram
//Lana

monkan sa...

Tack!
Jag gillar verkligen denna maskin!
Kram/M