VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

tisdag 6 november 2012

Biff i panna

Här kommer tips på en enkel köttfärsbiff!

Storbiff i panna, 4 pers

500 gram nötfärs, gärna krav
1 ägg
1/2 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
1 tsk salt
Peppar
1 tsk paprikapulver

Lägg alla ingredienser i en bunke och blanda ihop smeten ordentligt.
Hetta upp smör i en stekpanna, lägg i all färs och platta ut en stor biff lika stor som stekpannan. Sänk värmen något.
Dela med stekspade storbiffen i fyra eller sex delar, dvs som tårtbitar. När de fått färg och "satt" sig vänd då försiktigt på bitarna. Stek klart till allt är genomstekt, tiden kan variera beroende på hur tjock biffen blir. Om man vill ha gräddiga biffar så häll 1 dl grädde över när du vänt och låt puttra till allt är genomstekt.

Medan storbiffen steker på spisen, koka blomkåls- eller broccolibuketter och mixa till ett mos med crème fraîche och riven ost. Smaka av med salt och peppar.

Servera biffen direkt ur stekpannan och glöm inte salladen!

Ett annorlunda sätt att göra köttfärsbiff på. Går fort och lätt, inget stress!

2 kommentarer:

Mitt liv som fru L sa...

Ååå nu blir jag nästan lite nostalgisk...sådär gjorde alltid min morfar!

Ser jättegott och vad smidigt att göra en enda stor biff! Tack för tipset!

Ha en fortsatt fin kväll!
Kram C

monkan sa...

Ett gammalt skåprecept jag gjorde förr när jag var ung! Yngre...;)
Kram/M