När det serveras en god köttbit här hos oss, så blir det rätt ofta ett kryddsmör till. Praktiskt och fett, hehe. Och ofta så rullar jag en smörkorv, det är lätt att skiva bitar av den. Men ibland anstränger jag mig lite. Då kan det bli små fina smörtoppar!
När man har rört ihop ett rumsvarmt smör så är det mjukt och då går det utmärkt att spritsa, till och med med en plasttyll. Och gästerna brukar bli imponerade...
Vitlökssmör 4 pers
150 gram rumsvarmt smör
1-2 vitlöksklyftor
Flingsalt
Chili exploisons
Pressa vitlöksklyftorna och rör in det i smöret. Smaksätt med flingsalt och chili exploisons.
Montera spritspåsen med tyllen du valt, lägg ner smöret och spritsa ut toppar på ett fat. Ställ kallt till servering.
(Tyll kallas det lilla föremålet man sätter på spritspåsen och som gör spritsmönstret!)
Tjusigt eller hur?
4 kommentarer:
Vad snyggt det blir när man spritsar! Gott också! :-)
Snyggt! Och låter så gott! :)
Kram kram
//Lana
Ja, ett vitlökssmör är aldrig fel!
/M
Impfaktor...och gott!
/M
Skicka en kommentar