Tisdagmorgon. Snön ligger vit på marken. Det dalar fortfarande flingor i luften. Det är den nittonde mars.
Min goda fisk!
Nu kommer lördagens fina fiskmiddag! Här kan du se hur du gör när du filéar rödingen.
Att blanda fisk och kött brukar kallas Surf and turf och det uttrycket kommer från Kalifornien. Men det visste ni kanske redan? ;)
Parmalindad, senapsfylld rödingfilé 2 pers
1 hel urtagen röding, ca 6hg eller 2 filéer
2 tsk dijonsenap
4 skivor parmaskinka
Salt
Citronzest
Chili explosions
Smör
Filéa rödingen om du köpt en hel.
Lägg ut parmaskivorna två och två så de blir lite längre än fisken.
Lägg på rödingfilén. Salta fisken.
Bred över dijonsenapen.
Zesta citron över och vrid några varv med chili-kryddan.
Rulla ihop och fäst igenom med en tandpetare.
Sätt ugnen på 150 grader.
Förbered en liten smörad ugnsform som rymmer rullarna.
Bryn rullarna runtom så skinkan får färg. Lägg över i formen.
Lägg två klickar smör på rullarna och baka sedan i ugnen. Räkna med att det tar 20-25 minuter innan de är klara. 55 grader är en bra innertemperatur på rullen, så fin fisk ska inte ha högre temperatur, blir torr då!
Ta ut fiskrullarna från ugnen och ös med smörskyn som bildats i formen.
Jag serverade detta till:
Grovhackat blomkålsris med smörklick vid serveringen
Smörstekt pilgrimsmussla
Avokado och sikrom
En gräddig vitvinssås
Ett passande vin till surf and turf-rätten, Beauvignac Viognier, nr 2152, 75 kronor. Prisvärt!
Goda skivor prosciutto utan tillsatta konserveringsmedel...
Parmaskinka, rödingfilé, dijon, citronzest och chili exploisons. Perfekt!
Visst ser det gott ut?
4 kommentarer:
Wow, vilken lyxmiddag! :)
Låter ju jättegott! Mums!
Ha en toppen dag!
Kramar!
//Lana
Vilken fantastisk måltid *dregel*
pilgrimsmussla.....har jag aldrig testat, är de frysta ok?
Ja det blev en bra middag! ;)
Kram /M
De frysta är de jag köper...de är bra! Kostar ju en förmögenhet, typ, men vi gillar verkligen pilgrimsmusslor, så...
/M
Skicka en kommentar