Eftersom jag är kvinna så lagade jag mat samtidigt som jag skar tapetvåder igår. Sant. Det blev en köttfärsröra som hamnade i en ugnsform tillsammans med ost. Och det blev gott...hehe och mättande, så vi kan äta det även ikväll.
Recept? Tja, det var Cajsa Warg som fixade röran!
Jag hade 500 gram kravköttfärs i kylen, gul lök och aubergine.
Auberginen skar jag i kuber och sedan fräste jag lök, färs och aubergine.
I med en burk hela tomater och en skvätt vitt vin som stod och skämdes i kylen.
Kryddade med salt förstås, sambal oelek, oregano, spiskummin och kanel och sedan fick det puttra medan jag skar lite mer tapet! (Viktigt att auberginen hinner bli mjuk!)
Riven ost i botten på en ugnsform.
En burk crème fraiche i köttfärsröran och sedan i med röran över osten. Mera riven ost på.
In i ugnen på 175 grader sisådär en halvtimme.
Vi arbetade på till vi var klara med tapeterna, sedan värmde vi i mikron. Lätt som en plätt.
Men att femhundra gram köttfärs kan räcka till tre personer två dagar? Hokus pokus!
2 kommentarer:
Ja, du...det är bara vi kvinnor som kan fixa tapeter och middag samtidigt!
Gott med sådan gratäng! Kanske ska testa något liknande fast med majonnäs istället för cf. :)
Kramar
//Lana
Eller hur? Hehe
Det blev en god måltid av det jag hade i kylen!
Krsm/M
Skicka en kommentar