Vi åt rester dagen efter. Men lika gott och lika snyggt!
Fisk- och räkmousse
8 hg torskfilé
1½ dl äkta majonnäs
1½ dl creme fraiche
1 dl chilisauce
½ dl finklippt dill
½ msk paprikapulver
1 lime, rivet skal av
3 hg skalade räkor + ev räkor till garnering
5 blad gelatin
Till kokningen: grönt från en purjolök, dillkvistar och 1 msk salt
Koka fisken med purjo, dill och salt ca 12 minuter. Låt svalna i spadet.
Hacka räkorna och lägg i en stor bunke. Ta ur fisken och mixa i matberedare tillsammans med majonnäs, creme fraiche, chilisauce, paprikapulver, dill och limeriv. Lägg fiskröran i bunken med räkor och arbeta in räkorna. Smaka av med salt, peppar och ev cayennepeppar.
Blötlägg gelatinbladen i 10 minuter. Krama ur dem och lägg dem tillsammans med lite av fiskröran i en kastrull och värm på svag värme till bladen smält. Får inte koka!
Blanda gelatinröran ordentligt med resten av fiskröran.
Klä en form med plastfolie. Pressa ner massan och låt stå kallt minst 6 timmar.
Fiskmoussen passar också som sommarlunch tillsammans med en grönsallad och en god romsås. För visst måste det väl bli sommar snart?
Allt var inte LCHF på buffén. Min dotter hade (enligt sin sambos önskan och det var ju honom vi firade!) gjort en cheesecakebrownietårta. Den är inget för mig, hehe, så det blir bara bilder på den!
Ryktet säger att den var god...!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar