VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

söndag 10 juni 2012

Ordningen återställd

Fast inte riktigt...för nu har vår dotter med sambo flyttat sjuttio mil upp i landet...och vi önskar dem Lycka till! Svärsonen fick sin sjuksköterskeexamen under fredagen och sedan blev det fest i vår trädgård. Både en Grattis och Hejdå-fest!

Vi hade vädergudarna med hela dagen, med blå himmel och strålande sol. Inte förrän vid midnatt kom regnet och då flyttade de sista gästerna ihop under det ena partytältet.

Jag fick mycket beröm för buffématen, jag tackar och bugar!

När gästerna kom fick de bubbel i glasen och till det laxrullar med wasabi. Ett perfekt tilltugg, gott och dessutom måste de förberedas och det kan man göra flera dagar innan!

Laxrullar 1 rulle

200 gram tunt skivad kallrökt lax
150 gram färskost
Wasabi
Persilja/koriander
Sesamfrön

Börja med att rosta sesamfröna i en stekpanna. Ställ åt sidan så länge.

Lägg ut laxskivorna på plastfolie så det blir en ”ruta”. Blanda färskosten med hackad persilja eller koriander och wasabi – min erfarenhet är att det går göra den rätt het, för smaken försvinner lite med den rökta laxen – och bred ut den över laxen. Rulla med hjälp av plastfilmen ihop till en rulle så hårt det går.

Ta bort plastfolien från laxen och rulla rullen i sesamfröna. Plasta ordentligt och lägg rullen i frysen.

Ta fram den en timme innan du ska skära upp den.

Lite pyssel men snart är de klara för frysen.

2 kommentarer:

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Mums! Så gott även om det är lite pyssel. :-)

monkan sa...

Ja det är gott! För många år sedan gjorde jag de alltid med pepparrot och sen under ett par år kunde jag inte äta rökt lax, men nu går det igen! och nu är ju wasabi grejen...fast det smakar ju lite pepparrot.