VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

torsdag 23 augusti 2012

Bakdags

Allt bröd - LCHF -har tagit slut i frysen. Tvungen baka. Å, vad jag ibland saknar att slänga ihop en jästdeg...det kunde jag göra nästan i sömnen. Nu, nu får jag tänka varje gång jag ska baka...så tack Erika för att du provbakat...

Nu var jag sugen på ett mellanting mellan mandel- och fröbrödet och formbrödet så med utgångspunkt från de två så gjorde jag ett "nytt" bröd.

Vågade mig inte på middag idag heller, hehe. Passar på att tömma frysen på lite matlådor. Smart, va? I morgon ska jag laga middag, hoppas jag är redo för det! Det är fredag igen...och jag har redan jobbat två långa veckor! Kött blir det i morgon! Pepparbiff. Och ett glas rött.

Brödet 1 form

100 gr mandel
50 gr valnötter
50 gr kokosnötmjöl
50 gr bakepro
50 gr solroskärnor
1 msk brödkrydda
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk salt
6 ägg
3 dl gräddfil

Mixa mandel och valnöt, men låt de vara lite, lite grova. Blanda med de övriga torra ingredienserna. Vispa upp äggen med gräddfilen, blanda sedan ner det torra och vispa ihop ordentligt.
Häll upp i en bakpappersklädd limpform och låt stå en stund.
Sätt ugnen på 200 grader, grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.

Ett fröknäcke är just nu i ugnen. Två bröd på en kväll. Duktigt!


Som ni ser så har jag haft roligt också medans jag bakat och tränat på lite bildredigering, typ och hittat en app med ramar, så jag kan få in flera bilder i en! Jag känner mig som ett barn i en godisaffär (haha!) och har så kul!



4 kommentarer:

Mitt liv som fru L sa...

Tack för din kommentar i min blogg, vad snäll du är! Kika gärna in mer i min blogg, hoppas jag och mina recept kan inspirera dig! Nu ska jag kolla runt hos dig!

Kram C

monkan sa...

Hej! Trångsynta människor år det tråkigaste som finns. Usch! Å fega. Det är ju tyvärr baksidan med forumet internet...lockar fram alltför många knäppgökar...
Tack och lov finns det fler bra än dåliga människor, kom ihåg det! Ingen energi på idioterna det är de inte värda!
Kram/M

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Mums! Låter gott. Perfekt att man kan baka fast man äter LCHF-kost.

Unknown sa...

Gott att en macka ibland... :)
Ha en toppen dag!
Kram
//Lana