VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

måndag 20 augusti 2012

Skagenmacka

Förutom i-Padleksaken som jag fick i present av maken så fick jag även av rejäla hörlurar till min fån av sönerna eftersom mina öron inte är utformade för sådana ear-plugs; de ramlar antingen ur eller gör ont...så nu har jag ett par vita "gammaldags" runda som täcker hela örat. Nice. Nu kan jag lyssna ordentligt på bra musik när jag promenerar.


Hade en kväll här i veckan när middagen blev lite sen – ibland går timmarna ruskigt fort – och helt plötsligt var vi jättehungriga. Sällan jag får blodsockerkänningar nuförtiden, men häromkvällen fick jag det. Snabbt ordna med middag alltså för att inte slänga mig i något sött (i mitt gamla liv kunde jag ett sådant här tillfälle göra äggröra, dvs vispa ihop ägg och socker och skeda i mig. Herregud.)

Det blev en skagenröra av det jag hade i kylen. Med avokado. Och stekt LCHF-bröd. Fick ihop värsta lyxmiddagen. Betydligt nyttigare än socker- och äggröra…




Skagenröra 3 pers

300 gr lyxräkor i lag
Ca ½ dl majonnäs
Dill
2 kokta ägg
Flingsalt, svartpeppar ur kvarn

Tre skivor vitt LCHF-bröd
2 mogna avocado

Häll räkorna i en sil och låt de rinna av. (Normalt, om jag har planerat innan, brukar jag låta de rinna av betydligt längre i kylskåpet). Hacka ägget i bitar. Blanda räkor och ägg med lite dill och ta majonnäs så att det binder ihop. Smaka av med salt och peppar.

Stek tre skivor LCHF-bröd i rikligt med smör, låt de sedan ”rinna av” en stund på hushållspapper. Det blir lite för ”blött” annars, tycker jag.

Skala och skiva upp två mogna avokado. Pressa lite lime över.

Lägg upp lite valfri sallad på en tallrik. Lägg på brödet och skeda skagenröra över. Garnera med avokado och en citron eller limeklyfta. Ringla god olivolja över salladen.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Ursmaskig röra! Bokmärker receptet på en gång! Mums!
Ha en toppen dag!
kram kram
//Lana

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Vad mumsigt!
Och grattis! :-)