VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

torsdag 23 januari 2014

En vecka i januari

Tråkig vecka.

Måndag. Torsk med nöttopping och blomkål. Soffan framför teven. Kommer inte ihåg vad vi såg? Sport?

Gympade i tisdags. Hårt. Åt rest från måndag. Soffan framför teven. Kommer inte ihåg vad vi såg? Sport?

Onsdag. Träningsvärk. Röjde källartrappen, jag ovanför längs vägghyllan som följer trappan och maken under trappan där husspindlarna olovligt bor...jag sträcker inte ens in handen utan skyddskläder där. Huh. Vi lagrade slänget som blev i källarhallen. Lammfilé (halva pris) i gryta med svamp, lök och grädde. Stekt sötpotatis. Soffan och teven med Sveriges Mästerkock. Kommer ihåg det.

I dag slängde vi slänget från trappen på tippen. Köpte färdiggrillad kyckling som vi åt med sallad och crème fraiche smaksatt med riven parmesan och chili explosions. Sedan blev det soffan - igen - och Gokväll med "Gör om mig". Nya tevevanor sedan teven hamnade väldigt, väldigt nära köket. Jag ska alltid ha teve i köket i fortsättningen. Och nu visar teven sport? 

Tur att det är fredag snart. Äntligen fredagsgympa först och sedan? Totalt oinspirerad av matlagning just nu...hade glömt hur tungt det kan vara att jobba, hmm, min bonushöst med superduktig praktikant är ett minne blott och jag har hamnat i verkligheten igen, förmodligen förträngt den tidigare... Trött i fötterna, trött i bena, trött i armarna och trött i huvvet. Så jag skulle kunna köra Take away-middagar men nu äter jag ju inte pizza och pasta och ris, så...men nåt gott måste vi äta i morgon. Suck.

Sköt om er!

4 kommentarer:

Fröken Nilsson sa...

sitter här o försöker komma på vad vi ska äta ikväll.....måste vara ngt som finns hemma för bil har jag ingen idag, är "fast" här hemma med min nacke/axel/hand under vetekudden.....
ska lata mig framför play med mästerkocken o mia på grötö tror jag ;)

monkan sa...

Du måste göra något åt armen/nacken/handen! Jag är jättebra på att säga åt andra om sådant!
Hittepåmiddagar a la här är mitt kylskåp brukar kunna bli riktiga höjdare!
Båda programmen var bra...jag har ju redan sett de...

Och det blir vinkokta musslor ikväll!

Kram/M

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Här hemma hamnar vi alltid i TV-soffan på kvällen. Men aldrig sport (om det inte är OS eller något stort). Sveriges mästerkock såg vi på, det är roligt tycker jag.

Just nu tycker jag också att det är segt att jobba. Det är mörk på morgonen och mörkt på kvällen... man får liksom aldrig den där extra energin.

Tråkigt att praktikanten inte är kvar.

Hoppas din helg blir bra.
Kram

monkan sa...

Ljusare tider snart... :-) men håller med, behöver ljus, lite bättre med det lilla snötäcke som ligger på marken! Försöker gå ut en sväng på lunchrasten.

Kram/M