I lördags gjorde jag en medelhavsinspirerad middag, bakade också foccacia-brödet till den.
Som tillbehör till köttet gjorde jag varma tomater - ibland är det gott med varma grönsaker - och ett broccolimos med soltorkade tomater.
Allt var mycket gott ihop!
Varma tomater 2 pers
2 tomater
Balsamvinäger
Flingsalt
Smör
Halvera tomaterna och lägg i en liten smord ugnsform.
Ringla balsamvinäger över och strö över flingsalt.
Lägg en klick smör på varje tomat.
Baka i ugnen, 175 grader, ca 25-30 minuter. Servera varma.
Broccolimos, 2 pers
1 broccolistånd
Vatten, salt
2 dl riven ost
5 st soltorkade tomater (torra), strimlade
2 msk finhackad färsk basilika
1 pressad vitlöksklyfta
Rivet skal (zest) av en halv citron
Ansa och bryt broccolin i bitar. Koka i lättsaltat vatten till den blivit mjuk, låt den rinna av och mixa till mos.
Blanda riven ost med soltorkade tomater, basilika, vitlök och citron.
Rör ned oströran i broccolimoset. Smaka av med salt.
Idag blir det en skärgårdstur med goda vänner och lunch på båten.
1 kommentar:
Varma tomater måste jag göra snart igen. Man glömmer bort vissa maträtter och det är tur att man kan bli påmind.
Skicka en kommentar