Upptäckte att jag inte har med något recept på majonnäs. Hehe, kanske har du ett eget favoritrecept. Jag gör en ganska enkel variant - men jag har en fiffig skiva till min matberedare som gör det väldigt enkelt att göra majonnäs. Perfekt!
Majonnäs
2 äggulor
1 tsk-½ msk dijonsenap
½ msk vitvinsvinäger
½ tsk salt
vitpeppar, mald ur kvarn
ca 3 dl neutral rapsolja
För bästa resultat: ungefär samma temperatur på alla ingredienser.
Montera majonnäs-skivan i matberedaren. Om du inte har en sådan här fiffig sak så använd kniven till matberedaren.
Lägg i allt utom oljan. Sätt på locket och kör några sekunder. Häll sedan oljan i en fin stråle genom matarröret till allt blir tjockt och fint. (Jag har dessutom ett hål i mitt matarrör, så jag kan hälla i all olja och så rinner det fint hela tiden!)
Hemgjord majonnäs är otroligt gott och innehåller inte en enda onödig tillsats! Den går dessutom förvara i en burk i kylskåpet 2-3 veckor men så länge blir den aldrig kvar i mitt LCHF-kök...
3 kommentarer:
Jag kör ett likadant recept fast jag utesluter vinägern. Annars är våra recept lika :)
Kram C
Gör något liknande med stavmixer! Det är ju sååå gott med hemmagjord majonnäs! :)
Kram kram
//Lana
Min tjocknar ju inte D:
Skicka en kommentar