Fortsätter baka. Vad ska jag säga, vet inte varför, varför blev det så viktigt med fikabröd helt plötsligt? Är ännu tveksam till kokossockret, nej, jag känner inte av det, men det är fortfarande socker! Däremot känns det himla bra att baka med det!
Så söndagskakan blev en toscakaka. Jag var ju så nöjd med muffinssmeten, så jag gjorde en variant av den och anpassade den till den lilla runda 12-centimetersformen. Finns ingen anledning att göra stora bakverk, jag vill bara ha en liten bit till kaffet, ju!
Det soliga höstvädret höll i sig även under söndagen och det blev en lång promenad med C och lilla pudeln. Efteråt bjöd jag på kaffe och söndagsfika, det var fint kunna bjuda på en liten kaka som jag också kunde äta.
Toscakaka
25 gram smör
2 ägg
1 msk kokossocker
0,25 dl vispgrädde
3/4 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
3/4 dl mandelmjöl
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en liten rund springform, 12 cm i diameter, ev med ett bakplåtspapper i botten.
Smält smöret och låt svalna.
Vispa ägg och kokossocker pösigt. Vispa i grädden och det smälta smöret.
Blanda de torra ingredienserna och och rör ner de i äggblandningen.
Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, ca 20 minuter.
Blanda under tiden toscasmeten:
1 msk vispgrädde
1 msk smör
1 msk kokossocker
1/2 msk mandelmjöl
1/2 dl grovt hackade nötter
Smält sakta allt utom nötterna i en liten kastrull, så det blir krämigt. Det går ganska fort. Blanda i nötterna.
Ta ur kakan efter ca 20 minuter, bred toscasmeten över och grädda ca 10 minuter till.
Låt mig säga att både mina ugnstemperaturer och tidsangivelser är efter min ugn och den är lite besvärlig ibland. Så ha lite koll om du läser mitt recept!
Jag känner faktiskt inte av kokossockret och det har en god smak. Maken och C tyckte det smakade lite kokos? det gjorde inte jag, hehe, som annars är lite känslig för kokossmaken.
Äldste sonen med sambo bjöd oss på söndagsmiddag det var trevligt. Han hade gjort en jättegod Boef bourgignon. Mums! Och jag uppskattar grymt att inte alltid behöva laga mat hur kul det än må vara! Fler middagsinbjudningar, tack!
3 kommentarer:
Gud så gott! Hi, hi... nu har du fastnat i baka-träsket...
Jag tycker det är superbra att baka med kokossocker! Och jag är inte orolig för det... de få gånger jag bakar... plus att jag överäter inte mig på sådana balverk som det kunnat hända med "mjöl- och riktigt sockerbakelser"...
Ha en toppen kväll!
Kram kram
//Lana
Ja det var riktigt kul baka! Sist försökte jag med både stevia och sukrin, gjorde flera olika och min mun blir supertorr av båda varianterna, typ fyra bakverk som
Jag inte kunde äta och tyckte inte ens de smakade sött och övriga familjen var lagom intresserade...
Nä jag tror inte heller jag riskerar överta men det skadar inte att tänka på det, jag är ju en sockeralkis!
Har mer idéer, hehe...
/M
Så gott det ser ut! Perfekt med den lilla formen ;)
http://bakasockerfritt.blogg.se/
Skicka en kommentar