Är du nyfiken på LCHF? Låt dig inspireras här i Lilltäppans kök. Jag lagar naturlig mat, för endast det bästa är gott nog. Få idéer och kom igång med naturlig kost. Häng med! Här hittar du mycket recept och en och annan tanke från mig.
VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!
onsdag 17 april 2013
Små färskostbakelser
I senaste Expressen-LCHFkokboken, den som handlar om vår, fanns en variant på enkla cheesecakes. Jag beslöt mig för att prova sådana; i vanlig ordning så ändrades receptet innan det var inne i min ugn, hehe, alltid!
Färskostkakor i muffinsformar, 6 små
100 gram mascarponeost/färskost
1 dl crème fraîche
1 krm vaniljpulver
(1 tsk honung - valfritt)
1 ägg
Lite hackade nötter
12-18 frysta hallon
6 små bitar mörk choklad
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg lite hackade nötter i botten på muffinsformarna. Fördela hallonen i formarna. Lägg på en bit choklad i varje.
Rör ihop mascarponen/färskosten och crème fraîchen med vaniljpulver och ev honung.
Rör ned ägget.
Fördela färskoströran i formarna, över nötter, hallon och choklad.
Grädda ca 10 minuter i mitten av ugnen.
Nötter i botten, sedan hallon och så en liten mörk chokladruta...
...på med färskoströran och grädda de i ugnen.
Vet ni? Det behöver inte vara muffinsformar, går lika bra med små ugnssäkra portionsformar i porslin. Jag gjorde de i muffinsformar av silikon, då var det lätt att ta med en till hattkursen så att jag också kunde fika - för en gångs skull!
Etiketter:
baka-kakor,
dessert,
efterrätt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Vad gott det ser ut, det måste jag komma ihåg att testa.
De bar både goda o mättande! ;)
/M
Mmm...låter goda! Perfekt efterrätt! Receptet sparas! :)
Ha en fin fredag!
Kram kram
//Lana
Skicka en kommentar