VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

onsdag 17 april 2013

Små färskostbakelser





I senaste Expressen-LCHFkokboken, den som handlar om vår, fanns en variant på enkla cheesecakes. Jag beslöt mig för att prova sådana; i vanlig ordning så ändrades receptet innan det var inne i min ugn, hehe, alltid!

Färskostkakor i muffinsformar, 6 små

100 gram mascarponeost/färskost
1 dl crème fraîche
1 krm vaniljpulver
(1 tsk honung - valfritt)
1 ägg

Lite hackade nötter
12-18 frysta hallon
6 små bitar mörk choklad

Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg lite hackade nötter i botten på muffinsformarna. Fördela hallonen i formarna. Lägg på en bit choklad i varje.
Rör ihop mascarponen/färskosten och crème fraîchen med vaniljpulver och ev honung.
Rör ned ägget.
Fördela färskoströran i formarna, över nötter, hallon och choklad.
Grädda ca 10 minuter i mitten av ugnen.


Nötter i botten, sedan hallon och så en liten mörk chokladruta...

...på med färskoströran och grädda de i ugnen.

Vet ni? Det behöver inte vara muffinsformar, går lika bra med små ugnssäkra portionsformar i porslin. Jag gjorde de i muffinsformar av silikon, då var det lätt att ta med en till hattkursen så att jag också kunde fika - för en gångs skull!

3 kommentarer:

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Vad gott det ser ut, det måste jag komma ihåg att testa.

monkan sa...

De bar både goda o mättande! ;)
/M

Unknown sa...

Mmm...låter goda! Perfekt efterrätt! Receptet sparas! :)
Ha en fin fredag!
Kram kram
//Lana