Chokladmuffins, 10 små
50 gram smör
40 gram mörk choklad, över 70%
1/2 dl vispgrädde
2 ägg
1 tsk ättiksprit
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl hasselnötsmjöl
1 msk kokosmjöl
3/4 tsk bikarbonat
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret, rör ner grädden, lägg i chokladen och rör så den smälter. Låt det svalna.
Vispa äggulor, ättiksprit och vaniljpulver pösigt.
Blanda de torra ingredienserna.
Vispa ner smör/gräddblandningen i äggvispet.
Rör ner de torra ingredienserna och blanda väl.
Fyll små muffinsformar till 3/4.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
(Jag använder rätt små silikonformar från Ikea. Bättre en liten åt gången i magen, tror jag...)
Och apropå choklad. Det finns många högprocentiga chokladkakor som innehåller stabiliseringsmedel. Köp inte dem. Finns utan också med bara tre ingredienser, kakaosmör, kakaomassa och socker. Det räcker.
4 kommentarer:
Jättegoda!
Ja, det stämmer, man ska vara noga vad för choklad man köper!
ha en toppen dag!
Kramar!
//Lana
Ja de är trevliga ställa fram vid nåt enstaka fika-tillfälle!
Som alltid gäller art läsa ordentligt på innehålls-förteckningen...
Och nu börjar min semester!
Kramar/M
Mums!
Vi köper (om vi kan) Malmö chokladfabriks choklad. Bara choklad och socker, inget annat trams. Grymt god dessutom!
Jag har oxå hittat ett par sorter. Uppenbarligen så fungerar det utan tillsatser trots allt.
Kram/M
Skicka en kommentar