Låt mig bjuda på en enkel kycklingrätt!
Kyckling i pestosås, 2 pers
350 gr krav-kycklingfilé (Bosarps)
1 dl (valfri) pesto
1 dl crème fraîche
Strimla kycklingfilén.
Stek den i smör i en stekpanna så den tar färg. Ta pesto och crème fraîche i pannan, rör ut och låt gå ett par minuter till kycklingen är klar. Smaka av med ev mer salt och peppar. Lite chili explosions är så klart också gott över.
Servera till italiensk vitkålssallad, på bilden toppad med granatäpplekärnor.
Italiensk vitkålssallad
Färsk vitkål, strimlad
Dressing
Vit balsamvinäger 1/3
God olivolja 2/3
Pressad vitlök
Flingsalt
Nyvald svartpeppar
Blanda dressing och blanda den med den strimlade vitkålen. Låt stå en stund. (Som ni ser inga direkta mått...Kanske 1/2 dl dressing till ett halvt vitkålshuvud..?) Gör så mycket vitkål du tror du äter. ;) denna vitkålssallad lever vi på när den färska vitkålen är som färskast! Vansinnigt gott! Och ett måste till grillmiddagarna.
Med denna medelhavsinspirerade middag så blev jag tvungen göra en tomatsallad också.
Klyftade tomater, lite lök, några oliver, lite basilika och balsamvinäger och olivolja. Ja.
Bild på den goda och enkla kycklingen då..? Glömde...vi var hungriga...
5 kommentarer:
Mums! Det där skulle jag gilla.
Kram
Ibland behövs så lite för att det ska bli gott! ;)
/M
Den där Bosarps kycklingen var köper du den? Har känt länge att jag inte har samvete att äta icke ekologisk kyckling längre...
Pesto och kyckling är ju såå gott :)
Pesto och creme fraiche kall som en sås är också gott! Och pesto blandat med majjo är jättegott till fisk å annat med säkert! Här blev det visst lite tips ;)
Skönt att begravningen är över, tänkte faktiskt på dig där i fredags <3
Kram C <3
Pesto är användbart till mycket!
Jag köper Bosarps-kycklingen på Coop. Den är dyr men inte dyrare än biff..!
Tack!
Kram/M
Mmm...smaskens! Älskar kyckling i alla möjliga former! :)
Ha en toppen dag!
Kramar!
//Lana
Skicka en kommentar