Förberedelser
Jag tvättar och lägger fram kläder, hmm, maken arbetar med gästtoan och lägger klinker. Tror han tänkte vara klar med golvet innan semestern, min egna duktiga hantverkare!
Så var det lätt igen...
Blev en enkel middag. Har förmodligen tjatat om detta förut men enkelt är ibland godast...ok, jag kan vara matnörd och göra komplicerade rätter som ska serveras till olika viner, hehe, men enkelhet är underskattat!
Varmrökt lax...så här: i mitt tidigare liv var rökt mat ingen hit...magkatarrkänning som ett brev på posten eller som jag säger i modern tid: som ett skräpmejl i inboxen. Men nu har jag inte känt av magkatarren på typ...ja, sedan jag la om kosten! En av bonusarna! Därför kan jag också njuta rökt mat nu. Bugar och tackar. Bara lägga på fat (sedan man slagits med vacuumplasten som omger den när man inte hade möjlighet köpa lösvikt...) och värma och servera.
Tillbehöret blev inspirerat av Birgitta Höglund och hennes Blomkålssallad, fantastiskt gott. Jag hade inte hennes smaksättning eftersom min matlagning är grymt beroende av vad som finns i kylen...hmm...men konceptet att använda lättkokta blomkålsbuketter istället för potatis det är - nu underdriver jag - genialt! Och hur i hela världen har jag missat det? Vissa saker går inte förstå. Hehe.
Blomkålssallad
Ett lagom litet blomkålshuvud brutet i små buketter, lättkoka så det finns spänst kvar.
Låt rinna av i durkslag och svalna.
Blanda ca 1 dl majonnäs med t ex
1/2 burk hackad chornichons
1 vit paprika, hackad
1/2 röd lök, hackad
lite tärningar av gruyereost
lite tärningar av gruyereost
Salt, peppar och chili explosions.
Blanda med blomkålsbuketterna och rör om.
Smaksättningen måste ju gå att variera i det oändliga! Blomkålssallad med pesto (pestofreak just nu!), blomkålssallad med dill och gräslök, blomkålssallad med vinaigrette, med min falska pastasallad - ja!
Det bästa med blomkål är att det smakar så otroligt mycket bättre än det luktar när den kokas...och nu går det frossa i svensk blomkål!
9 kommentarer:
Håller med, vädret är underbart perfekt! :) Jag njuter verkligen!
Den där blomkålssalladen, vilket perfekt grilltillbehör! Jag är inget fän av bara kokt blomkål, men som mos eller denna sallad, helt i min smak! Detta ska också provas ;)
Varmrökt lax är ju bara så gott, åt underbart god sådan på Öland...Mmm!
Hur går det med packningen?
Kram C <3
Packningen går sådär. Plagg byter plats, tas bort, läggs tillbaks...suck. Bagaget får bara väga 15 kg!!! Vi har en våg till väskan och mitt mål är 13 kg...HAHA!
Kram/M
Vad gott det låter med denna salladen! :)
Måste testas! :)
Ha en toppen dag! Och lycka till med packningen!
Kramar!
//Lana
Haha :D Det där känns igen! Stackare, att packa är inte lätt :)
Kram C <3
Ja det var - och kommer bli - favorit här hemma!
Kram/M
Låter jättegott! Måste provas.
Vad härligt att du klarar av rökt mat nu när du lagt om kosten. :)
Kram
Din variant på blomkålsallad låter också mycket god :) Visst är det en härlig grönsak, går att variera i det ordentliga.
Ät, njut och må gott!
Ja det är ju bara fördelar med denna kost!!!
Kram /M
Tack!
Du inspirerar många med din goda mat!
/M
Skicka en kommentar