Klassisk pesto
Basilika (1 kruka)
Rostade pinjenötter (50 gram)
Parmesan (100 gram)
Vitlök (1-2 klyftor)
Olivolja ( till bra konsistens)
Salt, peppar efter smak (och kanske lite chili)
(I en klassisk pesto kan det också ingå persilja, den får en friskt grön färg av den.)
(I en klassisk pesto kan det också ingå persilja, den får en friskt grön färg av den.)
Kör allt i matberedare! Smaka av och njut.
Det fantastiska är att det går göra pesto av det mesta...persilja, ruccola, dill, soltorkade tomater, cashewnötter, mandel, solrosfrön, valnötter, pecorinoost, västerbottenost, gruyere, prästost, bara fantasin sätter gränser! Och det blir ta mej sjutton jämt gott!
5 kommentarer:
Pesto är verkligen jättegott! Jag är dock lite skeptisk till pinjenötter sen jag fick pinjemun (allt smakar härsket i typ 2-3 veckor). Numera gör jag ofta pesto på mandel istället.
Min kommentar till förra inlägget försvann. Har hänt flera gånger (inte bara hos dig) att kommentaren jag skriver inte finns där när jag kikar in lite senare. Gillade i alla fall din stil med jobbrallor och bikiniöverdel. :-)
Kram Erika
Usch ja, kommer ihåg att du reagerat mot pinje, lät inte kul med härsken smak...
På förskolan gör jag pesto ibland, då blir det med solrosfrön för här får vi inte använda mandel, sesam eller nötter ifall ngn reagerar på det.
Ja gu va trevligt ni gillar min byggarstil...kanske ska jag byta yrke, haha! ;)
Snopet med borttappade kommentarer :( och jag tycker det är så trevligt med små kommentarer! ;)
Kram/M
Gott med pesto! Måste också göra olika varianter på pesto! :)
Ska också kolla nu om min kommentar försvann förr inlägget...
Ha en toppen dag!
Kramar!
//Lana
Ja pesto är alltid gott! Alla sorter och ett bra sätt ta reda på både lite vissna örter och det sista på osten.
Ikväll ska jag göra en pestosås jag gått och funderat på. ;)
Kram/M
Pesto är så gott! Säger som du: peston blir alltid god oavsett vad man stoppar i!
Jag kör oftast på cashewnötter och manchego ost! Måste prova med ruccola nångång :)
Kram C <3<3<3
Skicka en kommentar