Tröttsamt
Klart planet landade på exakt tid. Så vi satt på Kastrup vid Seven Eleven - dygnsöppet, Thanks heaven - och spelade yatzy och gäspade i nästan fem timmar innan vi kunde sätta oss på tåget...vaka är inget för tant Monkan och hennes make. Stora gäspningar. Tågfåtöljen var inte heller någon hit eftersom den inte gick fälla bak; nacken gillade inte sovställningen...och i Linköping klev det på en familj med ett litet barn som skrek hela - menar hela - vägen till Stockholm. De satt bakom oss...
Nåja. Så lätt låter hen sig inte slås ned! Nu har vi varit hemma i ett dygn och jetlagen, hehe, börjar lägga sig.
Grillkväll
Sönerna har växelvis vaktat katt och hus, och sonen med körkort hämtade sina trötta föräldrar på centralen - tack - så vi grillade ihop i går kväll i den svenska (grekiska) sommarvärmen. Vi började med tre tapasrätter som jag och L hjälptes åt att fixa.
Marinerade ostkuber 4 pers (förrätt)
150 gram god ost i tärningar, t ex Jarlsberg
Marinad
1/2 msk vit balsamvinäger
1/2 msk flytande honung
2 msk god olivolja
Lite hackad chili
1 tunt slantad stång knipplök
Blanda marinaden.
Lägg osten i en plastpåse, häll marinaden över. Rör om. Låt stå i rumstemp 30-60 min innan servering.
Vid servering, strö över skållad, hackad och rostad mandel.
Champinjoner med vitlök och chili 4 pers (förrätt)
6 ganska stora champinjoner
6 vitlöksklyftor
1/2-1 röd chili
Kvarta svampen, skiva vitlöken tunt och hacka chilin.
Börja med att steka svampen i rikligt med raps/olivolja ganska hårt så den tar färg. Lägg sedan ner vitlök och chili och låt allt puttra till svampen är klar. Salta rejält med flingsalt.
Baconlindade dadlar, 6 st
6 färska dadlar
6-12 skållade, rostade mandlar
6 skivor ekologisk bacon
6 tandpetare
Snitta i dadlarna så du kan ta ur kärnan. Peta ner 1 eller 2 mandlar i kärnhålet.
Linda en baconskiva runt varje dadel. Fäst med tandpetare.
Stek i olja/smör till baconet är färdigt.
Att notera:
Ostmarinaden innehåller honung; är du väldigt sockerkänslig/beroende kanske du ska utesluta det. Jag klarar en gnutta. :)
Detsamma med dadlarna som ju är rejält söta! Egentligen inget jag rekommenderar om hen äter LCHF, en annan variant på baconlindade godsaker hittar du här.
2 kommentarer:
Mumsiga tapas, detta ska provas! Ostkuberna lät himla goda!
Dadlar brukar jag faktiskt ha i mina gröna smoothies! Gott!
Kram C <3<3<3
Gör så! Jag gillar verkligen plockmat!
Kram/M
Skicka en kommentar