Anjovismousse 4-6 pers som förrätt
2 gelatinblad
50 gr ansjovisfileer (hackade)
200 gr creme fraiche
1 msk ansjovisspad
1/4 dl finhackad persilja
1/4 dl finhackad gräslök
vitpeppar
pressad citron
50 gr ansjovisfileer (hackade)
200 gr creme fraiche
1 msk ansjovisspad
1/4 dl finhackad persilja
1/4 dl finhackad gräslök
vitpeppar
pressad citron
Garnering : t ex rödlök , gräslök eller ansjovisfilé.
Blötlägg gelatinbladen.
Blanda alla ingredienser, utom gelatin, peppar och citron, i en bunke.
Smaka av med peppar ocj pressad citron.
Krama ur gelatinbladen , smält dem på svag värme och rör ner några msk mousse i det svalnande gelatinet. Blanda ihop med resten av röran.
Fördela i små glas.
Ställ glasen i kylen, minst fyra timmar.
Garnera innan servering.
Garnera innan servering.
Till julbordet har jag tripplat receptet och gjort de i små plastkoppar; små goda munsbitar, det är ju så mycket mer som ska ätas!
1 kommentar:
Det här ska jag testa... står mitt namn på det receptet känner jag. :)
Hoppas julen varit bra. Kram!
Skicka en kommentar