Så blev vår lördagsmiddag förra helgen! Inga konstigheter egentligen men allt blev så fantastiskt gott ihop. Dessutom så (med viss tvekan från snål-Monkan) öppnade jag en chenin blanc, alltså en finvinare från Vinlådan och vi har än så länge aldrig blivit besvikna. Varenda flaska vi öppnar smakar så gott! Jag försöker hålla mig till ungefär de matförslag som ges till flaskorna och denna gång "gifte" sig verkligen mat och vin! Magiskt.
Vad bjöd jag på. Jo, stekta laxfjärilar, citrondoftande skagenröra och sallad med buffelmozzarella.
Citrondoftande skagen (som inte kom i bild)
Handskalade räkor
Rikligt med hackad dill
Lite finhackad rödlök
Lite finhackad rödlök
Citronzest/citronsaft
Majonnäs
Om räkorna ligger i lag, låt de rinna av.
Blanda ner rikligt med dill, zesta citron över (denna gång var jag ute efter rätt mycket syra) och rödlök.
Bind ihop med majonnäs.
Servera till stekt lax, eller på toast som liten förrätt.
4 kommentarer:
Mmm..så gott! :) Sådan middag skulle jag inte tacka nej till!
Ha en fin andra advent! Kanske lite julkänsla får du? ;) :)
Kram kram
//Lana
Mmmmm vilken ljuvlig måltid, här ska det lyxas till m köttfärssås.....görs ooofta ;)
Vi bara arbetar med renoveringen...julen får komma sen!
Kram/M
Det blev köttfärs här med! ;)
/M
Skicka en kommentar