VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

måndag 1 april 2013

Grillat

Lilltäppan gillar grillat. Denna snöiga vinter har därför grillen fått bo kvar ute på altanen med sin luva. Helt i onödan för inte en enda gång har vi grillat...förrän i helgen som var. Påskdagen tände vi grillen och vi försökte verkligen sitta ute i fyra plädar var medan den tände men vi gick in till slut...

En Krav-kyckling fanns i kylskåpet; den styckade jag upp, lade kycklingdelarna i marinad och kokade fond på skrovet. Maken rullade bacon från en rapsgris runt sparrisar och jag gjorde en avocadosallad och en örtsås på gräddfil.

Marinerar i den enklaste men godaste marinaden jag vet; lime och balsamvinäger.

Ungefär hundra gånger utbrast jag: "Mmm, vad gott det doftar!" när grilldoften tog sig förbi mina näsborrar! Och det blev verkligen gott! Och mycket. En Krav-kyckling är större än en sådan där vanlig liten broiler; en sådan som växer så snabbt att den bryter benen om den skulle bli slaktad lite senare. Då står väldigt trångt också, de stackars kycklingarna! Jag har enväldigt tagit ett beslut i Lilltäppans hushåll att bara servera Krav-kyckling.

Hur gott är inte detta???

Mycket avokado ska det vara! Hittade frysta granatäpplekärnor på Ica; fantastiskt, nu behöver jag inte stänka ner hela köket med granatäpplesaft när jag slår ut kärnorna..! Är det därför det heter granatäpple? För att det blir som en explosion..?

Och så detta, hehe...

Nedräkning 1:
60 dagar till Kefalonia

Nedräkning 2:
109 dagar till Robbie Williams

Nedräkning 3:
110 dagar till Lesvos

2 kommentarer:

Mitt liv som fru L sa...

Gud så gott med grillat! Blev galet sugen på baconlindad sparris nu....och avokadosalladen ser så god och snygg/fräsch ut! Har aldrig ätit granatäpple, måste prova och köpa de frysta!

Kram C <3

monkan sa...

Jag har enväldigt bestämt att grilla minst en gång varje helg framöver!
Ja, prova granatäpplekärnor, lite sötsyrliga och nyttiga hoppas jag..!
Kramar /M