VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

lördag 20 april 2013

På passexpeditionen

Upptäckte att mitt pass gått ut. Och eftersom det blir Grekland snart, så...Nu går det boka en tid för pass. Görs enkelt via nätet, välj en tid som passar. Så det gjorde jag; för mig och maken.

Vårvindar friska
På väg till den bokade tiden var det rejäla vårvindar som inte bara rufsade om mitt hår, den gjorde dessutom frisyren totalt oigenkännbar. Hmm.

Och alla vill ha pass. Men ingen har bokat tid. Bara jag.
På passexpeditionen var det kaos. Räknade till drygt fyrtio personer, inklusive gnälliga barn. Och vuxna. Bakom mig stod en snubbe och snackade i telefon och ondgjorde sig över det här j*a systemet med pass och deras j*a öppettider osv. Han var inte glad och hans språk var värre än mitt. Han måste haft riktigt svart tunga! Kändes inte läge att vända sig om och säga att det går boka tid...(att jag fick vänta en kvart beror på att jag var tjugo minuter tidig. Som alltid...)

Vår tur! Hehe, som i kön på café Opera gick vi före alla andra. Lång näsa!

Fotosession
Jag först. Ta av dig glasögonen, titta på blå cirkeln, sa passdamen. Eh, jag är inte blind, men ser rätt illa, hmm, ser den lilla blå,cirkeln, men jag har svårt fokusera ordentligt när något blir lite suddigt. Vart ska ögonen ta vägen, liksom. Anyway. Stäng munnen och se neutral ut, sa passdamen. Stäng munnen? Jag med mitt överbrett och framtänder har aldrig munnen stängd. Min haka blir ful då. Och jag med.

Två försök. Sedan fick det tydligen duga. Skriv din namnteckning, säger passdamen och då träder mitt ansikte fram på skärmen. Mitt? Chock. Blir så förfärad att namnteckningen blir helt sned; såg ut som ett barn skrivit den. Fick göra om den.

Personlighetsklyvning
Men alltså; hur hemsk går det bli på ett sketet fotografi? Bakgrunden är så ljus, har jag inget hår? Blåste det bort? Stirrar jag så med ögonen? Hur skrynklig kan en haka bli? Vem i hela friden är det på passfotot? Här kommer en fruktansvärd tanke; tänk om det är så här jag ser ut när andra tittar på mig??? Tänk om det verkligen är jag? Då får det bli klippkanten.

Fingeravtryck
Tro nu inte att det räckte med fotot, nej, fingeravtryck ska också finnas med - om man inte känner igen personen på passfotot?

Lägg dina pekfinger på rutorna, säger passdamen. Gör så. Händer inget. Kan du flytta det högra lite, säger passdamen. Flyttar. Händer inget. Kan du lyfta det vänstra och lägga tillbaka det, säger passdamen. Lyder. Inget händer. Kan du andas på fingertopparna säger passdamen. Andas? Okey...Inget händer. Och så håller vi på med mina fingertoppar en bra stund till skärmen är nöjd.

Sedan när min make gör samma sak, lägger han sina pekfinger på rutorna. Klart. Vad är det för fel på mig?

Idag, lördag sken solen in på vår altan. Eftersom jag var sen i morse, var det lagom varmt för frukost när jag väl klivit upp ur sängen! Solbrillor på!

Nedräkning
42 dagar kvar till Kefalonia
91 dagar kvar till Robbie
92 dagar kvar till Petra, Lesvos

4 kommentarer:

Svetlana Driagina sa...

Smart att boka tid! :)
He, he, du har ätit för mycket lchf! ;) Därför känner man inte av dina fingeravtryck! ;)
Jag är riktigt avis på dina resor! Jag får längta till Österlen i början på augusti! :)
Kram kram
//Lana

Mitt liv som fru L sa...

TACK för dagens skratt! Du är så rolig och härlig!

Jag tror faktiskt ingen ser bra ut på pass/id/körkort. Min svärfar ser ut som en galning på sitt körkort, haha!
Jag kommer ihåg när man skulle ta kort till pass för några år sedan...då man skulle sitta med huvudet så överdrivet snett så att ena örat syntes....mysko...man hade något ont i nacken efter den fotosessionen! ;)

Ha en fin söndag :)
Kram C <3<3<3

monkan sa...

Ja så klart! De är inte feta nog för att ge avtryck!!! Hehe.

Jag fattar knappt själv att det är mina resor! :-)

Kram/M

monkan sa...

Det där med örat kommer jag ihåg, håller med, skumt!
Kramar /M