VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

måndag 15 april 2013

Ostknäckebröd

Fröknäcket från Birgitta Höglund är förmodligen världens godast, men ibland behövs lite variation...har två gånger misslyckats med ett knäckebröd ur en kokbok av Ulrika Davidsson; har varit lögn få det hålla ihop, bara smulor...(första gången trodde jag det var jag, fast fick inte ihop det andra gången heller)... men skam den som ger sig!

Nu gjorde jag om det rejält och tillsatte ägg och riven ost, fast ursprungstanken med ett rent knäcke försvinner ju med osten, men men...osten gör att det tappar lite i krispighet, det gör inte så mycket för det blev väldigt smakrikt och gott!

Ostknäcke

1 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1 msk fiberhusk
1/2 tsk salt

1 ägg
2 dl riven ost

2 msk kokosfett
1/2 dl hett vatten

Sätt ugnen på 150 grader.
Smält kokosfettet i det heta vattnet.
Blanda alla torra ingredienser.
Vispa upp ägget.
Blanda allt, inklusive osten till en fast smet.
Forma en rektangulär kaka på bakplåtspapper, lägg en plastfilm över och kavla ut den tunt, inte tjockare än 2 mm.
Dra av plastfilmen och grädda i mitten av ugnen 30 minuter.
Stäng av värmen och låt plåten stå kvar i ugnen ca en timme i eftervärmen.
Bryt bitar av knäcket, gott med en skiva smör på. (Jag tar smör med osthyvel, bregott har jag slutat med. Hemskt att säga, men jag kan nästan äta smöret direkt numer...hmm, gör det ibland...)



4 kommentarer:

Svetlana Driagina sa...

Jag har också sett det receptet! Måste testas! :)
Ha en toppen måndag!
Kram
//Lana

Erika - LCHF till vardag och fest sa...

Kul att variera sig, låter väldigt gott.

monkan sa...

Birgittas fröknäcke är gott! Jag tror de flesta knäckerecept har sitt ursprung i hennes!

Fast mitt ostknäcke blev rätt ok. :)

Kram /M

monkan sa...

Jag behöver variation. En stund. ;)

Kram /M