VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

tisdag 7 januari 2014

Grönsakssoppa a la Cajsa Warg

Cajsa Warg kokar soppa; man tager vad man haver.

Lite grönsaksrester av olika slag som ligger och skräpar i kylen? Soppa såklart!


Jag hade en sötpotatis, en purjolök, en påbörjad fänkål, chili, ingefära och vitlök. Och i frysen en halv påse blomkål

Skala, skölja, bita, pressa och riva; fräs i stor kastrull. Salt, peppar och lite curry. I med en förpackning kokosgrädde och späd upp med vatten så det nästan täcker grönsakerna. Låt koka under lock i en kvart till grönsakerna är mjuka, mixa sedan så den blir hyfsat slät. (Hit kan man förbereda; låt den svalna och ställ in i kylen. Mognar bra till nästa dag! Och soppmiddagen är lätt fixad.) 
Vid servering: 
Om den är för tjock späd med vatten/buljong till lämplig konsistens. Låt den koka upp och puttra en stund. Smaka av med citron/lime och fisksås.

Mixa persilja, olivolja och lite salt till en grön olja. Gör mönster i soppan! Jättelätt - men mitt mönster blev snyggare när jag åt portion nr två, hehe.

För mera proteiner, servera med till exempel stekt marinerad kycklingfile eller räkor eller lägg i bitar av torsk som får gå klart i soppan. Eller varför inte kokt, hackat ägg i och fröknäcke med ost bredvid?
Jag serverade med kyckling och en gnutta gräddfil. Blev rätt mycket soppa, hehe, så vi äter den på torsdag också men då med räkor! 

2 kommentarer:

Unknown sa...

Åh, då gott med soppa! :)
Ha en toppen dag!
kramar!
//Lana

monkan sa...

Ja, jag gör soppa alldeles för sällan! Ofta både billigt och gott!
Kram/M