VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

onsdag 29 augusti 2012

En vanlig vardagsmiddag

Idag slutade jag klockan tre, när jag kom ut på gatan så var det varmt! Fick ta av mej jackan! Promenerade till Slussen och njöt...

(Alltså igår var det fyra grader - ja, plus - och på bussen klev folk på i kortärmat och jag mötte en i flip flop...I morse - fjorton plus - då hade flera stycken höstjackor...konstigt.)

Hade tagit fram köttfärs från frysen och bestämt att laga, just det, köttfärssås och pasta till middag. Fast LCHF-pasta, såklart! Drog igång såsen direkt när jag kom hem för att kunna sätta mig ute med en kopp kaffe - måste ju passa på! Väl vid kaffekoppen började jag vela om pastan...tänkte att jag hade zucchini... Men till sist gick jag in och bakade pastan. Ångrar inte, för den är verkligen såå god. Om du är sugen på pasta, ta dej tid att göra den här. Som "riktig" pasta.

Och det bästa av allt - vi åt ute!


LCHF-pasta 3-4 pers

4 ägg
125 gram färskost (ca 1 1/4 dl)
1/2 dl fiberhusk

Ugnen 150 grader.
Vispa äggen poröst med elvisp, tillsätt färskost och fiberhusk, vispa lite till så allt blir väl blandat.
Dela smeten i två delar och lägg de på varsitt bakplåtspapper. Lägg ett papper till ovanpå och kavla ut, hela pappret. Gör likadant med det andra.
(Jag gör på två papper, blir lite tunnare då. Originalet tror jag är på ett papper.)
Grädda i ca 10 min och låt pappret vara kvar under gräddningen.
När det svalnat, ta loss från pappret och klipp (eller skär) tagliatelle-breda strimlor.
Innan servering, koka upp en kastrull med saltat vatten och låt pastan koka någon minut, den ska bara bli genomvarm.

Servera förslagsvis till en gräddig köttfärssås och rikligt med parmesan! Och grönsaker!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Oh, vad gott!
LCHF-pastan är ju favvo i min familj! :)
Ha en toppen dag!
kram
//Lana

monkan sa...

Ja den här pastan är som en "riktig"...Kram/M