Det märks att det är skördetid, det finns en del roligt i matbutikerna. Till exempel den olikfärgade blomkålen jag köpte häromdagen. Hittade också sparrisbroccoli! (Ok, den var från Frankrike, men ändå!) Var förstås tvungen prova.
Så här ser den ut - som en korsning mellan sparris och broccoli...
Sallad med sparrisbroccoli, 2-4 pers
200 gram söt sparrisbroccoli
2 tomater i klyftor
Valfri sallad
Grovt riven parmesan, 1 dryg dl
Flingsalt, svartpeppar ur kvarn och ev balsamvinäger. God olivolja.
Lägg upp sallad på ett fat. Lägg tomatklyftorna ovanpå.
Skölj sparrisbroccolin. Lägg den i en kastrull med kokande vatten och sjud 5-10 minuter till den mjuknat.
Låt den rinna av och lägg upp den (ljummen) på salladsfatet med tomaterna. Ta flingsalt, svartpeppar och ev balsamvinäger över. Rikligt med olivolja. Avsluta med parmesanosten.
Jag serverade salladen som tillbehör till kyckling och blomkålsmos. Riktigt gott!
3 kommentarer:
Detta ska jag kolla efter nästa gång jag handlar!
http://bakasockerfritt.blogg.se/
Den var riktigt god, jag tyckte nog att den bar lite sparrislik men det kanske var inbillning, hehe!
Väldigt spännande grönsak! :) Måste också testa!
Ha en toppen dag!
Kram
//Lana
Skicka en kommentar