Gav ju er recept på en enkel kycklingfond häromdagen. Här har jag använt den till en gräddig tomatsås som vi serverade till - grillad kyckling! Sonen tyckte att den var ruggigt god! (Jag och maken också...)
Gräddig tomatsås 4 pers
2 dl kycklingfond
5 dl tomatsås
2-3 dl vispgrädde
Salt och peppar
Låt fond och tomatsås koka ihop till hälften. Späd med grädde, låt koka lite till, smaka av med salt och pepppar.
Som tillbehör till kycklingen och såsen passade varm kål.
Varm vitkål 3-4 pers
5-6 hg vitkål (jag hade spetskål just här!)
1 paprika
1-2 vitlöksklyftor
Kokosfett till stekning
Flingsalt, nymald svartpeppar och olivolja
Strimla kålen och paprikan. Pressa eller finhacka vitlöken.
Fräs allt i kokosfett i en stor stekpanna/wokpanna till kålen mjuknat något. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp på fat och ringla rikligt med olivolja över.
Såsen serveras såklart ur ett loppisfynd!
Gott med kålsallad - alltid!
Grilla, grilla, grilla oj vad vi gillar attt grilla!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar