I Lilltäppans kök gillar vi strömming. I det tidigare livet var stekt strömming och potatismos en riktig husmanskost-favorit! Av förståeliga skäl serverar jag inte den varianten här längre, hehe. Men det finns alternativ.
Blomkålsmos behöver väl ingen närmare presentation, antar jag. Det är ju nästan godare än potatismos! Det är godare...
För att panera strömmingen gjorde jag ett "skorpmjöl" av mandel, solrosfrön och sesamfrön. Gick hur bra som helst!
LCHF-panering
100 gr mandel
100 gr solrosfrön
50 gr sesamfrön
Mixa alltsammans i en matberedare till du har ett grovkornigt mjöl. Det här blir mer än vad som går åt; spar resten i kylen. Går använda när du bakar bröd.
Panerad, stekt strömming
600 gr strömmingsfile
1 ägg
LCHF-panering
Lite hackad dill
Salt
Klipp bort fenan på strömmingen, salta på köttsidan och lägg på dill. Gör flundror, dvs dubbla fiskar. Vänd de först i uppvispat ägg och sedan i paneringen.
Lägg de på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg en smörklick på varje flundra.
Stek i ugn, 175 grader, ca 10 minuter eller till fisken är klar och fått färg.
Servera med blomkålsmos (med smörklick!) och grönsallad.
3 kommentarer:
Men MUMS! Vad gott med en sådan mumsig panering!
Och jag som älskar strömming med mos! :)
Paneringen ser supergod ut. Måste provas!
Ha en trevlig dag
Kram Jenny
Hej Jenny! Ja det blev god panering, nästa gång ska jag prova med torsk eller sej!
/M
Skicka en kommentar