I mitt gamla liv - det söta - gillade jag inte nötter. Mandel - bläh! - kunde känna mandelsmak på mils avstånd...valnötter växte i munnen. Hasselnötter var alldeles för torrt och inte alls gott. Salta cashewnötter däremot (till öl, hmm) men inte naturella.
Och nu? Nu bakar jag nästan allt mitt matbröd uteslutande med mandelmjöl och tycker till och med om det..! Hasselnötter är hur gott som helst, valnötter, paranötter, ja, det mesta går ner.
Och inte går jag upp i vikt och inte triggar de mig. Har upptäckt att jag till och med behöver nötter för att slippa kramp i vaderna när jag tränar! Orkar inte äta hur mycket nötter som helst, antar att min kropp/hjärna fattat hur den ska reglera nötintaget...
Med den långa inledningen vill jag bara tipsa er - som kan äta nötter utan komplikationer, typ - om hur gott det är att ha rostade, hackade nötter i en burk i kylen och strössla över salladen! Jag varierar lite efter vad som finns hemma och efter vad jag liksom ids...sist nu behövde jag tömma en valnöts- och en hasselnötspåse. Min man tycker det är supergott för han saknar nog lite krisp i maten...(eftersom maten är så mättande så han inte äter sitt knäckebröd till maten som han alltid gjorde förr!)
Det är inte bara gott till salladen, vispad grädde med lite bär och nötter, det är så gott! Snacka om enkel efterrätt!
Nöthack över en avokadosallad!
5 kommentarer:
Det är så gott med nötter! :)
Jag är faktiskt avis på dig som inte blir triggad av nötter! ;)
För det blir jag! Det är livsfarligt att ha sådan goda rostade nötblandningar i kylen...
Ha en toppen torsdag!
Kramar!
//Lana
Ja, fast jag triggas ju av annat...bönor, rotfrukter...
Bra är ju att man vet vad som funkar o inte funkar!
Kram /M
Jag tycker inte naturella nötter är så gott. Men när man rostar dom i en panna...då blire väldigt gott :)
Jag brukar ofta strö över mandelspån på mina sallader, grymt gott! Ska prova att rosta andra nötter!
Jag triggas inte heller av nötter, tycker det med andra ord är äckel-gott!
Kram C <3
Nötter är ju så gott! Jag tror jag kan äta hur mycket som helst av dem. :-)
Håller med, rostningen tar liksom nötterna till högre nivå!
Kram/M
Skicka en kommentar